Scandalul Dieselgate continuă: Volkswagen ar putea fi chemat în justiție în toată Europa
19.07.2020
        
Distribuie acest articol!   

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis: Grupul Volkswagen poate fi acționat în justiție în toată Europa, în cadrul afacerii Dieselgate. În același timp, Israelul cere gigantului german despăgubiri de 130 milioane de euro.

Într-un moment în care Volkswagen spera că a rezolvat cea mai mare parte a acțiunilor judiciare în cadrul scandalului Dieselgate, Curtea de Justiție a Uniunii Europene, la solicitarea unui tribunal austriac, a decis că Volkswagen, Audi și alte mărci ale grupului german vor putea fi acționate în judecată în toate țările membre UE. Anterior, Volkswagen, a contestat o decizie luată în instanță, în Austria, susținând că tribunalul nu ar fi fost competent în această cauză. Cauza a ajuns în fața Curții Europene de Justiție, care a decis în favoarea asociației consumatorilor austrieci.

Factura totală de pe urma scandalului Dieselgate, care depășește deja 30 miliarde de euro, ar putea să crească simțitor în lunile viitoare, în Europa, pentru Volkswagen și mărcile sale. Dieselgate pare a fi un scandal fără sfârșit: cele mai noi pretenții solicitate în instanță au fost consemnate în Israel și se ridică la 130 de milioane de euro, pentru „fraudă și neglijență”.

Distribuie acest articol!