Formula 1: Hamilton s-a impus la Silverstone, într-o cursă cu final dramatic
02.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

Ineditul sezon 2020 din Formula 1 a continuat în acest weekend cu a cincea cursă și totodată prima din cele două programate, la interval de doar o săptămână, pe circuitul de la Silverstone.

În calificări, Lewis Hamilton a reușit al treilea pole position consecutiv, iar coechipierul său Valtteri Bottas l-a secondat, pentru o primă linie Mercedes pe grilă. Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) și Charles Leclerc (Ferrari) i-au urmat, pe cea de-a doua linie a grilei de start.

Testat pozitiv Covid-19, Sergio Perez (Racing Point) urma să fie înlocuit, cel puțin în această cursă, cu Nico Hulkenberg. O problemă tehnică depistată la monopost, cu puțin timp înainte de start, l-a împiedicat însă pe german să mai ia startul.

Distanța dintre Mercedes și ”restul lumii” a fost evidentă atât în timpii din calificări, cât și duminică, în cursă. Și nimic nu anunța dramatismul de la final, cauzat de supraestimarea pneurilor hard!

Mai întâi Bottas a avut pană la roata stânga față, iar la scurt timp după, în chiar ultimul tur, același lucru s-a întâmplat și la mașina lui Hamilton. Britanicul s-a văzut nevoit să ruleze ultimul tur aproape în întregime pe pană, însă avansul față de Verstappen i-a permis să treacă primul linia de sosire. A avut noroc și pentru că olandezul doar ce se oprise pentru a schimba pneurile, cu scopul de a obține cel mai rapid tur și implicit punctul în plus acordat pentru această performanță.

În timp ce Bottas s-a văzut retrogradat până pe poziția a 11-a, Charles Leclerc (Ferrari) a prins in extremis a treia treaptă a podiumului.

Clasament piloți: 1. Lewis Hamilton 88 p., 2. Valtteri Bottas 58 p., 3. Max Verstappen 52 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 121 p. 2. Red Bull Racing Honda 55 p., 3. McLaren Renault 41 p.

Următoarea cursă se va disputa peste o săptămână, pe același circuit.

Distribuie acest articol!