Formula 1: Max Verstappen întrerupe seria victoriilor Mercedes
09.08.2020
        
Distribuie acest articol!   

În mod oarecum neașteptat, cea de-a doua cursă găzduită anul acesta de circuitul Silverstone a fost câștigată de Max Verstappen (Red Bull Racing), care și-a trecut astfel în cont cel de-al nouălea succes din carieră.

După cum au decurs calificările, se părea că va fi o nouă rundă la discreția celor de la Mercedes, care au acaparat prima linie a grilei de start, cu Bottas in pole position. Însă Max Verstappen, plecat de pe poziția a patra, a făcut tot ce a putut pentru a da peste cap socotelile echipei lui Toto Wolff.

Și apropo de calficări, cea mai frumoasă surpriză a zilei de sâmbătă a oferit-o Nico Hulkenberg, chemat să piloteze în locul lui Sergio Perez (Racing Point), testat pozitiv cu Sars-Cov-2. Germanul a avut o evoluție excelentă în calificări, reușind un surprinzător loc 3 pe grilă.

Cursa a fost un duel al strategiilor, alegerea opririlor la boxe și a pneurilor jucând un rol esențial de această dată. Cu o strategie perfectă și o evoluție fără cusur, Max Verstappen a reușit o victorie pe cât de neașteptată, pe atât de frumoasă. Cei de la Mercedes s-au văzut astfel nevoiți să se consoleze cu celelalte poziții de pe podium.

Clasament piloți: 1. Lewis Hamilton 107 p., 2. Max Verstappen 77 p., 3. Valtteri Bottas 73 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 180 p. 2. Red Bull Racing Honda 113 p., 3. Ferrari 55 p.

Următoarea cursă este programată peste o săptămână, în Spania, la Barcelona.

Distribuie acest articol!