Formula 1: Hamilton s-a impus în Toscana, într-o cursă plină de evenimente
13.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

Prima cursă de Formula 1 găzduită de circuitul Mugello nu a dezamăgit! Cu două steaguri roșii și multiple perioade de safety car cauzate de diverse incidente, Marele Premiu al Toscanei a numărat doar 12 piloți la linia de finish.

Mercedes a bifat o nouă dublă, cu Hamilton pe prima treaptă a podiumului. Britanicul și-a trecut astfel în cont cea de-a 90-a victorie în Marele Circ și se află acum la o singură lungime de recordul lui Michael Schumacher. Pentru Alex Albon (Red Bull), acesta a fost primul său podium în Formula 1.

Doar 12 piloți au reușit să termine cursa în care Scuderia Ferrari a celebrat startul cu numărul 1000 în F1. Din păcate pentru cei de la Maranello, Leclerc și Vettel au terminat pe poziții modeste: locurile 8, respectiv 10.

Startul a fost marcat de două accidente petrecute la distanţă de câteva tururi, organizatorii fiind nevoiţi să recurgă la oprirea cursei cu steag roşu. Al doilea steag roșu a intervenit cu 15 tururi înainte de final, la o ieșire în decor a lui Lance Stroll.

Clasament piloți: 1. Lewis Hamilton 190 p., 2. Valtteri Bottas 135 p., 3. Max Verstappen 110 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 325 p., 2. Red Bull 173 p., 3. McLaren 106 p.

Următoarea cursă este programată în Rusia, pe 27 septembrie, la Soci.

Distribuie acest articol!