Formula 1, Rusia: a doua victorie pentru Bottas, în 2020
27.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

A zecea cursă din cele 17, câte formează ineditul sezon 2020 din Formula 1, s-a disputat astăzi, pe circuitul de la Soci, din Rusia. Zece secunde de penalizare l-au scos pe Lewis Hamilton (Mercedes) din lupta pentru victorie, situație de care a profitat coechiperul acestuia, Valtteri Bottas.

Hamilton a pornit de pe prima poziţie a grilei în Marele Premiu al Rusiei, acesta fiind al optulea său pole din acest sezon și al 96-lea din carieră. Max Verstappen (Red Bull Racing) a fost al doilea pe grilă, olandezul fiind urmat de celălalt pilot Mercedes, Valtteri Bottas.

Însă Hamilton a început cursa cu stângul, chiar înainte de start, atunci când, în turul de circuit efectuat pentru a-și ocupa poziția pe grilă, nu a respectat procedura regulamentară (a oprit într-un loc nepermis, pentru a exersa startul). Greșeala l-a costat o penalizare cu zece secunde, ceea avea să-l scoată din lupta pentru victorie. Bottas a fost cel mai avantajat de această situație, reușind să treacă primul linia de sosire, în timp ce locul al treilea a fost tot ce a putut obține Hamilton, anul acesta, la Soci. Între cei doi piloți Mercedes s-a strecurat, și de această dată, Max Verstappen (Red Bull).

Clasament piloți: 1. Lewis Hamilton 205 p., 2. Valtteri Bottas 161 p., 3. Max Verstappen 128 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 366 p., 2. Red Bull Racing Honda 192 p., 3. McLaren Renault 106 p.

Următoarea cursă este programată în Germania, pe 11 octombrie, la Nürburgring.

Distribuie acest articol!