Victorie Toyota, la Le Mans 2020
20.09.2020
        
Distribuie acest articol!   

Amânată din cauza pandemiei de coronavirus, ediția 2020 a cursei de 24 de ore de la Le Mans s-a disputat la acest sfârșit de săptămână, într-un context mai puțin obișnuit – cu tribunele goale și cu o singură echipă de uzină, Toyota, înscrisă la clasa regină, LMP1.

A 88-a ediție a celei mai importante întreceri de anduranță din lume a fost câștigată, conform așteptărilor, de Toyota, la capătul unei curse fără un istoric deosebit. O victorie fără glorie, având în vedere subțirimea listei de echipe înscrise anul acesta la cea mai puternică clasă, LMP1.

Singurii care au dat o replică cât de cât pe măsură au fost cei de la Rebellion, însă chiar și așa, impresia generală a fost că Toyota a alergat de una singură și doar problemele tehnice au privat-o de o dublă.

Victoria de anul acesta a revenit monopostului hibrid Toyota TS050 cu numărul 8 pilotat de Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima și Brendon Hartley. Este a treia victorie la rând pentru constructorul nipon, pentru Buemi și Nakajima, precum și a doua victorie pentru Hartley. Celălalt monopost Toyota, cel cu numărul 7, pilotat de Mike Conway, Kamui Kobayashi și Jose Maria Lopez, a terminat al treilea. Pe a doua treaptă a reușit să se claseze trio-ul Rebellion format din Bruno Senna, Gustavo Menezes și Norman Nato.

CLICK AICI pentru rezultatele complete Le Mans 2020.

Distribuie acest articol!