Toate automobilele Polestar 2 vândute în Europa, rechemate în service!
09.10.2020
        
Distribuie acest articol!   

Nu toate lucrurile merg ca pe roate, mai ales la început de drum! Debutul cu poticneli, din cauza problemelor de software, pare să fie mai nou o ”boală” destul de des întâlnită în cazul noilor modele de automobile. Inclusiv la cele electrice.

După Volkswagen ID.3, ale cărui livrări au întârziat cu circa un an, acum aflăm că Polestar 2 are probleme pe partea de software! Modelul electric a început să fie comercializat în Europa în iulie anul acesta, însă constructorul scandinav se vede nevoit să recheme în service toate automobilele vândute până acum, după cum informează cotidianul suedez Dagens Industri.

Cauza este o disfuncționalitate de sotfware care poate provoca oprirea completă a automobilului. Au fost câteva cazuri în care automobile Polestar 2 au pierdut brusc putere și s-au oprit din mers, însă fără a provoca accidente sau vătămări, după cum a dat asigurări un purtător de cuvânt al producătorului.

Această rechemare vizează 2.200 de automobile comercializate deja în Europa, în special în țările nordice (Suedia și Norvegia) și în Germania.

Reamintim, Polestar 2 este dotat cu două motoare electrice, cu o putere însumată de 408 CP, alimentate de un acumulator de 78 kWh, care asigură o autonomie de circa 500 km. Este concurent direct cu Tesla Model 3 și se comercializează la un preț apropiat de 60.000 de euro.

Distribuie acest articol!