DTM, celebrul campionat german de turisme, trece pe electric
17.11.2020
        
Distribuie acest articol!   

Confruntat în ultimii ani cu dificultăți tot mai mari, campionatul german de turisme, legendarul DTM, se vede nevoit să facă schimbări radicale, pentru a supraviețui în noile condiții.

Organziatorii au anunțat trecerea la propulsia electrică, din 2023, însă până atunci, pentru a contracara cumva lipsa de competitori, campioantul se va deschide modelelor de categorie GT3. Fără Mercedes și Audi, campionatul a ajuns într-un impas, așa că speranțele într-o relansare se leagă acum de această angajare inedită a mașinilor GT3 în campionatul german.

Marea schimbare este programată însă pentru 2023. Începând cu acel sezon, campioantul va fi electrificat. În acest sens, recent, un prim prototip a fost prezentat la Hockenheim. Spre deosebire de Formula E, unde puterile nu sunt dintre cele mai mari, în cazul de față furnizorul Schaeffler vorbește despre o platformă standadizată, cu o putere de 1.200 CP! Viitoarele electrice din DTM vor fi, în aceste condiții, la fel de rapide ca un BMW M4 DTM actual și vor putea dezvolta o viteză maximă de peste 300 km/h! Se vorbește despre curse de 30 de minute, după care va urma o oprire obligatorie la standuri, pentru schimbarea acumulatorului, operațiune ce va fi automatizată.

Diriguitorii DTM speră să redea campionatului atractivitatea din perioada sa de glorie, anii 80 și 90, atunci când cursele erau deosebit de palpitante, în principal datorită puterii extraordinare dezvoltate de mașinile angajate în competiție. Viitorul acestui campionat ar urma să se dezvolte în jurul mai multor piloni – DTM Electric (din 2023), DTM GT3 (din 2021) și alte două categorii mai mici, inclusiv una ”eSport”.

Distribuie acest articol!