Hamilton s-a impus în Bahrain, într-o cursă marcată de terifiantul accident al lui Grosjean
29.11.2020
        
Distribuie acest articol!   

Cu cele două titluri deja adjudecate, Formula 1 își dispută ultimele runde ale ineditului sezon 2020 mai mult de dragul statisticii.

Prima din cele două curse programate în Bahrain s-a disputat în acest weekend și a fost marcată de un incident grav, petrecut în primul tur, imediat după start. În virajul 3, monopostul Haas pilotat de Romain Grosjean a percutat glisierele de securitate și a luat foc. Mașina s-a rupt în două, iar partea din față, cu celula de securitate a pilotului, pur și simplu a trecut prin glisiere. După 27 se secunde infernale, Groseja a reușit să se elibereze și, din fericire, a scăpat doar cu câteva arsuri minore.

https://twitter.com/F1/status/1333103417347219457?s=20

Reluată după o oră și jumătate, cursa a avut parte de un al doilea incident major, care a necesitat intrarea safety car-ului pe pistă: Lance Stroll (Racing Pont) s-a răsturnat, în urma unui contact cu Daniil Kvyat (Alpha Tauri).

Din punct de vedere sportiv, cursa a fost fără istoric: Hamilton a condus ostilitățile de la start la finish și și-a trecut în cont o nouă victorie categorică. Avantajați de abandonul lui Perez, consemnat cu două tururi înainte de final, cei de la Red Bull au completat podiumul, cu Verstappen pe treapta a doua.

Clasament piloți: 1. Lewis Hamilton 332 p., 2. Valtteri Bottas 201 p., 3. Max Verstappen 189 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 533 p., 2. Red Bull Honda 274 p., 3. McLaren Renault 171 p.

Următorul Grand Prix, penultimul din acest sezon, este programat tot în Bahrain, peste doar o săptămână, pe 6 decembrie 2020.

Distribuie acest articol!