Prin dubla de la Imola, Mercedes și-a asigurat cel de-al șaptelea titlu suprem consecutiv
01.11.2020
        
Distribuie acest articol!   

La 14 ani de la ultima cursă organizată aici, Formula 1 a revenit în acest weekend la Imola, prin disputarea Emilia Romagna GP, a 13-a etapă dintr-un sezonul 2020 revizuit din cauza pandemiei de coronavirus.

Circuitul este marcat de tragicele evenimente petrecute în 1994, în urma cărora doi piloți și-au pierdut viața – Roland Ratzenberger în calificări și Ayrton Senna în cursă. În mod firesc, acest comeback a fost un trist prilej de aducere aminte și de pelerinaj al întregului paddock la virajul Tamburello, acolo unde și-a găsit sfărșitul legendarul Senna.

Duelul de pe pistă a fost dominat, conform așteptărilor, de Mercedes. Valtteri Bottas a fost cel mai rapid în calificări, fiind urmat pe grilă de coechiperiul său Lewis Hamilton și de Max Verstappen (Red Bull). În cursă s-a impus Hamilton, podiumul fiind completat de Bottas și Daniel Ricciardo (Renault). Pentru britanic acesta a fost cel de-al 93-lea succes din carieră și al nouălea din actualul sezon.

Deși plecat din pole, în turul 2 Valtteri Bottas a avut ghinionul să nu poată evita câteva debriuri rămase pe pistă. Cu o astfel de bucată agățată sub plașeu, aerdinamica a fost afectată și nu i-a mai permis să tragă pentru victorie.

Prin această „dublă”, Mercedes și-a asigurat deja matematic cel de-al nouălea titlul suprem la constructori. În același timp, este al șaptelea consecutiv, o serie-record pentru Formula 1!

Clasament piloți: 1. Lewis Hamilton 282 p., 2. Valtteri Bottas 197 p., 3. Max Verstappen 162 p.

Clasament constructori: 1. Mercedes 479 p., 2. Red Bull Honda 226 p., 3. Renault 135 p.

Următoarea cursă este programată pe 15 noiembrie, în Turcia.

Distribuie acest articol!