A patra generație Skoda Fabia se va lansa fără versiuni electrificate
05.11.2020
        
Distribuie acest articol!   

Se pare că următoarea generație Skoda Fabia va adopta mai greu electrficarea. Motivele acestei decizii sunt legate de limitarea costurilor.

Informația a fost publicată de Autocar. Decizia este surprinzătoare, având în vedere contextul actual, unde vedetele categoriei mini, precum Renault Clio, Peugeot 208 sau Toyota Yaris se întrec în versiuni hibride sau electrice.

Modelul citadin de la Skoda s-a remarcat mereu prin prețul abordabil și mai mult ca sigur că acest atu va fi conservat și la următoarea generație. Însă pentru a păstra același nivel de preț, motorizarea va fi clasică. Se va renunța la diesel, însă agregatul pe benzină, turbo, în 3 cilindri, va fi cap de afiș.

Opțiunea electrică nu trebuie complet exclusă! Dezvoltată pe platforma tehnică MQB A0, existentă deja la cele mai noi generații Volkswagen Polo și Seat Ibiza, viitoarea generație Fabia va primi cândva, ulterior lansării, și versiuni electrificate.

Cât despre aspectul celei de-a patra generații Skoda Fabia, aceasta se va inspira puternic de la micul SUV Kamiq, dar va prelua o serie de elemente de design și de la Scala și noua Octavia 4.

Distribuie acest articol!