Audi își anunță debutul la Dakar și revenirea în cursele de anduranță
02.12.2020
        
Distribuie acest articol!   

Audi a anunțat că se va retrage din Formula E, la finele sezonului 2021. În compensare, constructorul german va participa, în premieră, la cel mai dificil rally-raid din lume, celebrul Dakar, începând din 2022. De asemenea, va reveni în celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Audi a participat în Formula E începând din 2014, timp în care și-a trecut în cont 43 de podiumuri, dintre care 12 victorii. Acum a sosit momentul pentru noi provocări, iar de această dată va fi o revenire la prima dragoste, raliurile.

Audi va lua startul la Dakar, în 2022, cu un inedit vehicul electrificat. După cum se poate vedea în imaginea teaser, este vorba de un SUV de dimensiuni impunătoare și cu proporțiile tipice unui automobil conceput special pentru această competiție.

Audi anunță că va folosi o soluție alternativă pentru motorizare, care ”combină în premieră o transmisie electrică și un acumulator de înaltă tensiune cu un convertor de energie foarte eficient”. Soluția permite încărcarea în timpul mersului, prin intermediul convertorului de energie, sub forma unui motor TFSI foarte eficient. Constructorul german precizează că intenționează să folosească această soluție și la modelele de serie, destinate publicului larg.

Audi R18 în Bahrain, la ultima cursă înainte de retragerea din anduranță (2016)

De asemenea, Audi își pregătește revenirea și în cursele de anduranță, în cadrul noii categorii de prototipuri LMDh. Așadar, nu peste prea mult timp, vom avea ocazia să revedem monoposturile Audi în celebrele curse de 24 de ore de la Daytona și Le Mans!

Distribuie acest articol!