Sir Lewis Hamilton, ridicat la rangul de cavaler
02.01.2021
        
Distribuie acest articol!   

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a ridicat pe Lewis Hamilton la rangul de cavaler. Singurul pilot de culoare din Formula 1 a fost trecut pe lista persoanelor onorate de Anul Nou, după ce a reușit să câștige sezonul 2020 și și-a trecut în cont cel de-al șaptele titlu suprem, egalând astfel recordul stabilit de germanul Michael Schumacher.

Sir Lewis Hamilton fusese onorat cu ordinul MBE (Most Excellent Order of the British Empire) în 2008, pentru serviciile sale în lumea sportului cu motor şi pentru primul său titlu de campion mondial de Formula 1. A urmat apoi o serie de succese, reușind să câștige titlurile mondiale din F1 în perioada 2014-2020, singura excepție fiind în 2016, când campion a fost germanul Nico Rosberg.

În ultima perioadă, Hamilton s-a remarcat prin eforturile depuse în cadrul luptei împotriva rasismului, în cadrul mișcării Black Lives Matters.

Sir Lewis Hamilton este al treilea pilot englez care dobândește acest titlu nobiliar, după Sir Jackie Stewart și Sir Jack Brabham, însă este primul care îl primește în timpul activității.

Distribuie acest articol!