Audi A2 s-ar putea întoarce într-o versiune modernă, 100% electrică
14.02.2021
        
Distribuie acest articol!   

Audi își calculează următorii pași în privința modelelor de dimensiuni mici, context în care este luată în calcul posibilitatea ca actualul A1 să nu mai aibă un înlocuitor. Astfel, rolul modelului de intrare în gamă ar putea fi jucat de un viitor A2, 100% electric.

Informația a venit zilele trecute, chiar de la președintele Audi, Markus Duesmann, cu ocazia lansării oficiale a noului e-tron GT. In prezent cei de la Audi evaluează soluțiile pentru viitoarele modele urbane, în funcție și de noile norme de securitate și de poluare. În cele din urmă, în funcție mai ales de rentabilitate!

Duesmann pare puternic angajat pe direcția electrificării, dar dorește să evite pe cât posibil dublarea modelelor, din punct de vedere al motorizărilor – electrică versus termică. A doua generație Audi A1, de la a cărei apariție nu au trecut nici trei ani, s-ar putea să cadă victimă acestei strategii.

Audi A2 (2002)

Noul A2, derivat din conceptul AI:ME

Se prefigurează ideea unui nou model urban, cu propulsie electrică, derivat din conceptul compact AI:ME, prezentat în 2019. Reamintim, cu 20 de ani mai devreme, în 1999, Audi surprindea o lume întreagă prin lansarea modelului A2, o compactă cu o caroserie din aluminiu și proporții insolite pentru acea epocă. În ciuda aerodinamicii excelente și a consumului economic, modelul a avut un design de tipul ”îl iubești sau în detești”, iar prețul prea mare a contribuit decisiv la eșecul mini-monovolumului apărut poate prea devreme.

Audi AI:ME concept (2019)

Audi revine asupra acestui model într-un moment în care industria auto are tot mai mari probleme din a obține marje consistente cu modele de categorie mică, precum A1.

Într-un interviu acordat publicației Autocar, Markus Duesmann a precizat că Audi va produce în continuare Q2, însă probabil nu va mai fi loc și pentru alte modele, sub acesta. în schimb, am putea vedea ”un nou A2 sau poate un E2, electric”. Din punct de vedere tehnic, este relativ simplu: platforma MEB există deja la Volkswagen ID.3.

Audi A2 concept (2011)

Nu putem încheia fără să ne amintim că revenirea modelului Audi A2 a mai fost o dată subiect de actualitate, în urmă cu mai bine de un deceniu! Coincidență sau nu, și atunci se vorbea tot despre soluția electrică!

Distribuie acest articol!