Calendarul noutăților Dacia, până în 2025
16.02.2021
        
Distribuie acest articol!   

În planul strategic Renaulution, de relansare a Grupului Renault, pentru Dacia este prevăzut un calendar de lansare a noutăților destul de dens, care acoperă perioada 2021-2025. Ne-am propus să trecem în revistă, mai jos, toate aceste noutăți.

Planul conceput la nivelul Grupului Renault prevede o apropiere între Dacia și Lada. Sinergia celor două mărci presupune utilizarea aceleiași  platforme modulare CMF-B la toate modelele.

Pentru Dacia, 2021 va fi anul lansării modelului urban electric Spring. Vor urma apoi modelele mai mari, între 2022 și 2025, culminând cu noul SUV Bigster.

De remarcat că, în ciuda ambițiilor declarate de emancipare a mărcii Dacia, nu se pune problema măririi gamei. Prin urmare, oferta se va concentra pe cele mai dinamice segmente.

2021 – Sandero, Logan, Spring și Duster facelift

Începutul acestui an a fost marcat de apariția pe piață a noii generații Logan și Sandero, înclusiv a versiunilr Stepway. Această a treia generație este una complet reînnoită, construită pe moderna platformă CMF-B, dispune de dotări importante și are prețuri imbatabile.

A doua noutate majoră din 2021 va fi lansarea modelului Spring, care va fi cea mai ieftină mașină electrică de pe piață. Prețurile vor fi dezvăluite cât de curând, iar livrările pentru persoanele fizice vor începe la toamnă.

În ultima parte a anului, Duster va beneficia, la rândul său, de unele mici retușuri, cele mai vizibile fiind la nivelul semnăturii luminoase, în formă de Y. Și în acest caz vom vedea noi dotări importante, raportate la prețul acestui model.

2022 – înlocuirea lui Lodgy

Ce mai mare eșec Dacia, din persepctiva modelelor comercializate în noua eră Renault, este monovolumul Lodgy. Ca o consecință firească, acesta fi înlocuit cu un SUV, însă nu se va renunța la ideea unui automobil capabil să primească 7 persoane la bord. Noua creație va înlocui și modelul Dokker, pe care Renault l-a preluat pentru a-l tranforma în noua generație Express. S-ar putea ca noul înlocuitor al lui Lodgy să aibă privilegiul de a inaugura noul logo și să fie primul model Dacia hibrid.

2024 – Duster 3

A treia generație de Duster va marca sfârșitul platformei B0, folosită de Dacia încă din 2004, de la prima generație Logan. Și Duster 3 va folosi platforma CMF-B, ceea ce va permite volume foarte mari de producție și, implicit, costuri reduse. Viitorul Duster este așteptat și în variantă hibrid.

2025 – Sandero și Logan facelift, Bigster

Fără a renunța la politica prețurior agresive, Dacia va încerca să pătrundă pe noi segmente de piață. O va face cu un SUV mai mare, anticipat de conceptul Bigster. Va avea 4,60 metri lungime și va fi un model familial, cu 7 locuri, oferit la un preț aflat la limita inferioară a segmentului din care va face parte, cel al SUV-urilor compacte.

În fine, după patru ani de carieră, a treia generație a modelelor Logan și Sandero va beneficia de un lifting. Schimbările ar trebui să fie în principal mecanice, impuse de noile standarde.

Distribuie acest articol!