Averea familiei Schumacher continuă să scadă. Conacul din Elveția a fost scos la vânzare
14.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

Presa din Germania relatează despre decizia Corinnei Schumacher, soția septuplului campion mondial de Formula 1, de a scoate la vânzare conacul din Elveția, în care familia a locuit în ultimii ani. Decizia a realimentat speculațiile pe tema situației financiare în declin, din cauza enormelor cheltuieli pe care familia le suportă, pentru îngrijirea lui Michael Schumacher.

Potrivit informațiilor publicate de revista germană Bunte, Corinna dorește să vândă luxoasa casă din Gland, amplasată pe malul lacului Geneva, în care soțul ei este îngrijit în permanență de o echipă medicală formată din 15 oameni, în urma accidentului suferit la schi, la finele anului 2013. Agenția imobiliară însărcinată cu vânzarea vorbește despre ”o proprietate excepțională, într-o locație liniștită și protejată”. A fost achiziționată de familia Schumacher la prețul de 3,5 milioane de euro, iar acum este oferită spre vânzare pentru suma de 5,87 milioane de euro.

Reședința de 20.016 mp a fost dezvoltată pornindu-se de la o moară. Corinna Schumacher a îndrăgit în mod special o fermă de cai din apropiere, de altfel fiind recunoscută pasiunea sa pentru echitație. Fiica, Gina Schumacher, este și ea o practicantă a hipismului, sport în care s-a impus într-o competiție europeană desfășurată în  2015, chiar pe proprietatea familiei de la Gland.

Îngrijirea medicală a lui Schumi costă enorm, iar pe măsură ce anii au trecut, după teribilul accident petrecut la schi în 2013, imensa avere a familiei s-a diminuat, încet dar sigur. Într-un articol publicat în 2015, tabloidul britanic The Mirror relata că familia plătea, la acea vreme, aproape 125.000 de euro săptămânal. În 2018, această sumă s-ar fi redus la 56.000 de euro pe săptămână.

Banii provin din averea multiplului campion mondial de Formula 1, estimată la 700 de milioane de euro, dar și din vânzarea  unor bunuri ale familiei. Avionul privat, de pildă, a fost vândut cu 35 de milioane de euro, iar casa de vacanță din Norvegia, cu 2,9 milioane de euro. Una după alta, proprietățile lui Michael Schumacher se pierd, sacrificate pentru îngrijirea și, de ce nu, recuperarea marelui campion.

Distribuie acest articol!