Octavian Ciovică s-a impus în runda inaugurală, la viteză în coastă
19.04.2021
        
Distribuie acest articol!   

Octavian Ciovică a reușit să se impună în prima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă, Cupa Cheile Grădiștei. Este prima victorie din cariera pilotului brașovean. Mihai Leu a câștigat Categoria I, dar a bifat și cel mai bun timp din acest weekend.

În absența lui Emil Nestor, campion en-titre de la Categoria II, cea a mașinilor modificate, Ciovică, pe un prototip Radical SR8, a dominat atât primele manșe de recunoașteri, cât și antrenamentele cronometrate de sâmbătă.

Duminică dimineață, în ultimele două manșe de recunoașteri, cel mai bun timp a fost făcut, surprinzător, de Mihai Leu, pe un Ferrari 458 Challenge de Categoria I, oferind astfel perspectiva a ceea ce avea să se întâmple în manșele de concurs.

În prima manșă de concurs, Octavian Ciovică, ultimul la start, a fost cronometrat cu 1:51,612. Pe 2 s-a clasat Mihai Leu, cu 1:53,423, iar al treilea cel mai bun timp a fost înregistrat de Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5), cu 1:53,677.

Acesta avea să fie și podiumul final al primei etape din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2021, însă Leu a reușit marea surpriză pe ultima urcare. Ceasul s-a oprit la 1:50,381, care a fost sinonim și cu titlul de „King of the Hill” pentru cel care a câștigat ultimele două sezoane la Categoria I, cea dedicată mașinilor nemodificate. Anul trecut, Leu a urcat pe un traseu uscat cu aproape două secunde mai târziu. Recordul all time al traseului îi aparține însă lui Emil Nestor încă de anul trecut, când a urcat la bordul unui prototip Norma în 1:43,928.

La Categoria I, Top 3 a fost format din Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), Eduard Cozma (Audi R8 GT) și Septimiu Marghitaș (Seat Leon Turbo). La Categoria II, Octavian Ciovică (Radical SR8) a dominat clar, fiind urmat de Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5) și Emil Ghinea (Norma M20F).

A doua etapă a sezonului va avea loc în perioada 15-16 mai la Râșnov.

Sursa: FRAS

Distribuie acest articol!