Formula 1, Monaco: Verstappen câștigă și îl detronează pe Hamilton!
23.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

După un an de pauză, din cauza pandemiei, Formula 1 a revenit pe străzile din Monte Carlo, pentru a cincea rundă a sezonului 2021.

Spectacolul a început încă din calificări, care au avut rezultate oarecum nescontate și s-au încheiat cu puțin înainte de termenul prevăzut, din cauza unei erori a lui Charles Leclerc.

Incidentul avea să îl coste scump pe monegasc! După ce a reușit un pole nesperat pentru Ferrari, el a percutat glisierele, în ultimele minute ale sesiunii de calificări. Proporțiile avariilor suferite de puntea spate s-au văzut abia a doua zi, cu puțin înainte de start și au determinat retragerea lui Leclerc.

În aceste condiții, Max Verstappen (Red Bull) a fost primul pe grila de start, în timp ce pe a doua linie s-au aflat Valtteri Bottas (Mercedes) și coechipierul lui Leclerc de la Ferrari, Carlos Sainz jr. Marele favorit Lewis Hamilton (Mercedes) a plecat abia de pe poziția a șaptea.

Din punct de vedere al duelurilor roată la roată, cursa a fost una tipică pentru Monaco, adică anostă, circuitul lent și pista îngustă făcând imposibile depășirile. Chiar și așa, Vettel a reușit cea mai frumoasă depăsire, pe la mijlocul cursei, când a reușit să treacă de Hamilton.

Pentru Mercedes a fost o cursă mediocră, nu doar prin prisma evoluției neinspirate a lui Hamilton, ci și din cauza unui incident consumat la boxe. Cel mai penibil moment al cursei a fost atunci când cei de la Mercedes nu au reușit să schimbe roata dreapta-față la masina lui Bottas, finlandezul fiind nevoit să abandoneze din acest motiv.

Max Verstappen s-a impus într-o cursă pe care a controlat-o în totalitate, reușind prima sa victorie la Monte Carlo. Coroborată cu rezultatul modest obținut de Hamilton, această victorie îl propulsează pe olandez pe prima poziție în clasamentul piloților. Carlos Sainz a obținut un nesperat loc secund pentru Ferrari, în timp ce Lando Norris (McLaren) a completat podiumul, la capătul unei evoluții constante.

Clasament piloți: 1. Max Verstappen 105 p., 2. Lewis Hamilton 101 p., 3. Lando Norris 56 p.
Clasament constructori: 1. Red Bull Honda 149 p., 2. Mercedes 148 p., 3. McLaren Mercedes 80 p.

Următoarea cursă este programată pe 6 iunie, în Azerbaijan, la Baku.

Distribuie acest articol!