Formula 1, Spania: Victorie strategică pentru Hamilton
09.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

Marele Circ a rămas în Peninsula Iberică și, la o săptămână după cursa din Portugalia, a programat cea de-a patra rundă a sezonului 2021, Marele Premiu al Spaniei, la Barcelona.

Sâmbătă, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a fost cel mai rapid în calificări, reușind cel de-al 100-lea pole position din carieră. Al doilea pe grila de start a fost Max Verstappen (Red Bull Racing), iar de pe trei a plecat Valtteri Bottas (Mercedes).

Cursa a oferit un interesant duel între campionul en titre și principalul său rival, Max Verstappen. Olandezul s-a instalat în frunte imediat după start și a reușit să își conserve poziția de lider până aproape de final, în timp ce Hamilton a declanșat o palpitantă cursă de urmărire, încercând să obțină un avantaj de pe urma strategiei de utilizare a pneurilor.

Câștigătorul s-a decis cu șase tururi înainte de finish, atunci când Hamilton a fructificat avantajul pneurilor mai bune și a trecut lejer de Verstappen. Cei de la Mercedes reușesc din nou să fie imbatabili la capitolul strategie, în timp ce Hamilton pare să nu aibă un rival pe măsură, pe pistă. Valtteri Bottas a completat podiumul din Spania.

Clasament piloți: 1. Lewis Hamilton  94 p., 2. Max Verstappen 80 p., 3. Valtteri Bottas 47 p.
Clasament constructori: 1. Mercedes 141 p., 2. Red Bull Honda 112 p., 3. McLaren Mercedes 65 p.

Următoarea cursă este programată pe 23 mai, la Monte Carlo.

Distribuie acest articol!