O femeie continuă să fie cel mai bine plătit director din industria auto
07.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

Într-un domeniu eminamente masculin, așa cum este industria auto, doamnele care ocupă poziții de top nu mai reprezintă o raritate! Mai mult chiar, CEO-ul de la General Motors, Mary Barra, continuă să fie cel mai bine plătit director din acest domeniu, la nivel mondial!

Multă vreme, Martin Winterkorn, ex-președintele Grupului Volkswagen, și Carlos Ghosn, cel care a condus Alianța Renault-Nissan, au fost printre cei mai bine plătiți directori executivi din industria auto. Însă lefurile lor nu se pot compara cu cât încasează în prezent Mary Barra!

În 2020, președintele General Motors a fost remunerat cu aproape 24 milioane de dolari. O sumă peste cea încasată cu un an în urmă și cu mult mai mare decât cele primite de omologii săi de la rivalele americane Ford și FCA (Chrysler).

Veniturile doamnei Barra, în 2020, s-au compus din salariul de 2 milioane de dolari, indemnizațiile speciale de 3,8 milioane de dolari pentru atingerea obiectivelor și opțiunea de 13,1 milioane de dolari pentru achiziționarea de acțiuni. În total 23,7 milioane de dolari, cu precizarea că titlurile bursiere nu pot fi vândute pe termen scurt.

Pentru comparație, este cu aproape 10 milioane peste veniturile lui Mike Manley (FCA) și cu 12 milioane mai mult decât cele ale lui Jim Farley (Ford).

În altă ordine de idei, cel mai bogat diriguitor din automotive rămâne Elon Musk, chiar dacă salariul acestuia este derizoriu: în jur de 22.000 de dolari. În schimb, Musk beneficiază de posibilitatea de a achiziționa acțiuni Tesla la un preț foarte atractiv, de zece ori mai mic decât valoarea de tranzacționare pe piață. Și în cazul său, acțiunile, care valorează miliarde de doalri, nu pot fi vândute mai devreme de cinci ani.

Distribuie acest articol!