Victorie pentru Marișca, în Raliul Harghitei
10.05.2021
        
Distribuie acest articol!   

Bogdan Marișca a obținut a cincea victorie din carieră la Raliul Perla Harghitei și i-a depășit în topul all time pe Titi Aur și Ludovic Balint. A fost pentru a 14-a oară când pilotul clujean termină pe podium la competiția ajunsă la ediția cu numărul 29, informează Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS).

Dublul campion național absolut, de data aceasta în echipă cu Sergiu Itu, a preluat conducerea raliului încă de pe prima probă specială, însă deznodământul raliului s-a decis vineri, pe PS4, Lueta, acolo unde Bogdan Marișca a bifat un timp de 07:21,30, cu 32,8 secunde mai rapid decât David Botka, în timp ce Dan Gîrtofan a avut o pană care l-a întârzit nu mai puțin de 7 minute.

Până la final, Marișca și Botka și-au împărțit victoriile pe probele speciale, însă pentru primul a fost suficient pentru a bifa prima victorie din acest sezon și totodată a cincea personală pe asfaltul din Harghita. De altfel, în urmă cu 20 de ani, obținea aici primul său succes din carieră, avându-l copilot pe Sebastian Itu, tatăl copilotului cu care s-a impus în weekend.

Podiumul open a fost completat de Botka și de Istvan Soos, însă niciunul dintre aceștia nu punctează în Campionatul Național de Raliuri Betano. Primul a concurat cu licență one event, iar Soos este în cadrul clasei Nat11, neomologată. Astfel, podiumul pentru punctele din campionat a fost format din Marișca, Teslovan și Bogdan Cuzma, acesta din urmă, fost campion național absolut de viteză în coastă, fiind în premieră în această postură la raliuri.

Victoria de la două roți motrice i-a revenit în premieră echipajului Mihai Manole – Marc Banca (Renault Clio R3), în timp ce la Juniori s-a impus Cristian Șugar/Aurelian Hanea (Suzuki Swift).

Sursa: FRAS
Foto: Facebook / Harghita Rally

Distribuie acest articol!