Alex Mirea s-a impus în Transalpina Challenge
07.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

La finele săptămânii trecute s-a disputat Transalpina Challenge, contând ca etapă în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Redăm mai jos comunicatul de presă publicat de Federația Română de Automobilism Sportiv.

Alex Mirea a obținut prima sa victorie din carieră la open, clasându-se pe primul loc după cele două manșe de concurs ale Transalpina Challenge. Etapa a schimbat și liderii la cele două categorii de concurs.

Fără prezențe în acest sezon de viteză în coastă, perioadă în care s-a concentrat pe circuit, acolo unde a concurat cu un prototip Radical, Alex Mirea s-a înscris la etapa de pe Transalpina cu același model SR8 cu care a obținut recordul de circuit pe Transilvania Motor Ring.

Dacă în manșele de recunoașteri, Silviu Dumitrescu a stabilit punctul de referință, Alex Mirea a preluat conducerea cursei în antrenamentele cronometrate, iar pe ultima urcare a zilei a fost cronometrat cu 2:37,312, la peste 2,5 secunde față de Octavian Ciovică.

Dumitrescu a început bine și duminică, însă în prima manșă de concurs s-a impus din nou Mirea, care și-a creat un avantaj important, de 1,858 secunde. Învingător în a doua manșă, când a stabilit timpul etapei, 2:35,447, pentru care a primit premiul de King of the Hill, Dumitrescu nu a putut recupera, iar Mirea a obținut prima victorie din carieră la open.

Podiumul etapei din Gorj a fost completat de Octavian Ciovică, la un total de 9,223 secunde în spatele învingătorului. Locul 3 i-a asigurat brașoveanului și revenirea în fotoliul de lider la Categoria II. Ciovică are 52 de puncte după trei etape și este urmat de Costel Cășuneanu, cu 47, care a terminat doar pe 10 la open în acest weekend, și Emil Ghinea, cu 28 de puncte.

Învingător clar la Categoria I a fost Mihai Leu pentru al treilea an consecutiv. Dublul campion național a fost mai rapid cu 8 secunde decât Alexandru Pițigoi după cele două urcări din concurs și la 19,7 secunde decât Călin Manițiu, câștigătorul de la Râșnov.

Cu succesul de duminică, Leu s-a instalat din nou pe primul loc în clasamentul categoriei, cu 52 de puncte. Pe 2 se află Călin Manițiu, cu 40 de puncte, iar pe 3 este Dudu Senchea, cu 37 de puncte.

Ciprian Ciobotaru a câștigat clar Grupa A la Transalpina Challenge, în timp ce la Grupa N duelul dintre Manițiu și Senchea a fost unul cu răsturnări de situație, însă primul s-a dovedit mai rapid cu 0,9 secunde per total. La prima sa participare din acest an, Radu Benea s-a impus fără emoții la Grupa EC2 (fosta H). Andrei Șerban a câștigat grupa 2 Roți Motrice, iar la Istorice s-a impus Eduard Tontsch.

Un total de 82 de piloți au luat startul la Transalpina Challenge, a treia etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă. 31 dintre aceștia au concurat la runda dedicată diviziei a doua a campionatului.

Următoarea etapă va avea loc în perioada 26-27 iunie la Reșița.

Sursa: FRAS

Distribuie acest articol!