Formula 1, Franța: Max Verstappen câștigă pentru a treia oară în 2021
20.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

Sezonul 2021 în Formula 1 a continuat în acest weekend cu  Marele Premiu al Franței, a șaptea rundă din cele 23 programate. Prin victoria de pe circuitul Paul Ricard, Max Verstappen și-a mărit avansul în fața principalului contracandidat la titlu, marele favorit Lewis Hamilton. Situație valabilă și pentru Red Bull, care se distanțează față de Mercedes.

Verstappen a pornit din pole position, urmat de Hamilton, Bottas și Perez. Olandezul a intrat larg în al doilea viraj de după start, eroare ce i-a permis lui Hamilton să se instaleze în poziția de lider. Pentru pilotul de la Red Bull a urmat o cursă de urmărire, care avea să se concretizeze abia pe final.

Chiar dacă a condus majoritatea cursei, campionul en titre s-a văzut nevoit să cedeze foarte aproape de final, din cauza pneurilor. Pentru Max Verstappen, în ciuda greșelii de la start, strategia cu două opriri la boxe avea să se dovedească, în cele din urmă, cea corectă!

Cu pneurile uzate, Hamilton nu a mai făcut față presiunii și, cu doar un tur înainte de finish, a fost depășit de Verstappen, care și-a trecut astfel în cont cel de-al al treilea succes din actualul sezon, după cele de la Emilia Romagna și Monte Carlo.

Red Bull a avut doi piloți pe podium, mexicanul Sergio Perez reușind să urce pe cea de-a treia treaptă. Top 10 a fost completat de Bottas, Norris, Ricciardo, Gasly, Alonso, Vettel și Stroll.

Clasament piloți: 1. Max Verstappen 131 p., 2. Lewis Hamilton 119 p., 3. Sergio Perez 84 p.
Clasament constructori: 1. Red Bull Honda 215 p., 2. Mercedes 178 p., 3. McLaren Mercedes 110 p.

Urmează două curse în Austria, la Spielberg, pe circuitul de casă al celor de la Red Bull. Prima dintre ele este programată peste doar o săptămână, pe 27 iunie.

Distribuie acest articol!