Primul monopost de Formula 1 pe care a concurat Michael Schumacher este de vânzare!
28.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

Schumi și-a făcut intrarea în Marele Circ înlocuindu-l pe Bertrand Gachot, când acesta nu a putut să ia startul în Marele Premiu al Belgiei din 1991, din cauza unei probleme judiciare. La volanul monopostului Jordan de culoare verde-smarald, germanul a concurat la Spa-Francorchamps și a terminat pe poziția a șaptea, în fața coechipierul mult mai experimentat Andrea de Cesaris.

Acea cursă a rămas o referință în istoria Formulei 1. Făcându-se remarcat încă de la debut, pentru Michael Schumacher a urmat o carieră lungă și prolifică în F1, cu șapte titluri supreme și 91 de victorii, recorduri tocmai egalate de Lewis Hamilton, în 2020.

Monopostul Jordan 191, pe care germanul a debutat în Formula 1, este acum de vânzare! Este vorba de șasiul nr. 6, care este în mare parte cel al coechipierului său De Cesaris. Depășit în prima sesiune de antrenamente libere de către Schumacher, italianul a decis să apeleze la mașina de rezervă pentru a doua sesiune de antrenamente.

Astfel, Schumacher a primit mașina lui De Cesaris și nu a ratat ocazia de a-l învinge din nou. După acea cursă, șasiul nr. 6 avea să fie folosit ca mașină de rezervă și pentru teste, pilotat cu precădere de Alex Zanardi.

Pe scurt, o adevărată piesă de colecție, care acum este scoasă la vânzare împreună cu propulsorul său original Ford Cosworth V8, echipamentul necesar pentru pornire, volanul folosit în cursă și o miniatură semnată de Schumacher. Deși vânzătorul Speed ​​Master nu precizează prețul, estimările se învârt în jurul cifrei de 1,25 milioane de lire sterline (1,45 milioane de euro).

Distribuie acest articol!