Vânzările de automobile electrificate s-au dublat
25.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

Încet dar sigur, volumele înregistrate de automobilele electrificate depășesc cifrele insignifiante și încep să capete consistență. Vânzările s-au dublat în prima parte a anului 2021!

Industria auto își revine după criza sanitară, iar modelele electrificate au cunoscut o creștere de-a dreptul impresionantă în ultimele luni. Potrivit portalului Inovev, vânzările de mașini electrificate (100% electrice și hibrid plug-in) au crescut cu 145% în primele trei luni ale anului 2021. Mai mult decât dublu!

În total, peste 1,1 milioane de unități au fost vândute în această perioadă, din care aproximativ 760.000 de automobile electrice. Prin urmare, acestea din urmă reprezintă majoritatea vânzărilor de automobile electrificate, cu mult înaintea hibrizilor plug-in.

În ceea ce privește producătorul, Tesla rămâne liderul mondial incontestabil, cu 184.500 de unități vândute. Producătorul plasat pe poziția a doua, GM-Wuling, vine din China. Urmează BMW, Volkswagen, BYD, Mercedes și Volvo. Dacă Renault (28.551 de unități vândute) era până de curând liderul francez în domeniul electricității, el a fost depășit de Peugeot (28.778 de vânzări) și cade pe locul al doisprezecelea la nivel mondial.

China a profitat de ocazie pentru a-și recâștiga poziția de lider pe acest segment de piață, cu aproape 500.000 de automobile electrice sau hibride plug-in vândute, urmată de Europa, cu 453.000 de vânzări. Mult în spatele lor se află Statele Unite și Japonia.

Distribuie acest articol!