WRC: Ogier, învingător în Sardinia
08.06.2021
        
Distribuie acest articol!   

Pentru prima dată din 2015, Sébastien Ogier și Julien Ingrassia s-au impus în Raliul Sardiniei, o competiție renumită pentru modul în care îi penalizează pe deschizătorii de drum. Vineri seara, cei doi erau pe locul trei, însă sâmbătă, după retragerea lui Ott Tänak, s-au instalat confortabil la conducere, în fața coechipierilor Elfyn Evans și Scott Martin.

Cu încă două puncte obținute în Power Stage, echipajul Toyota Gazoo Racing a acumulat 27 de puncte în această a treia victorie a sezonului. Avansul față de urmăritori este acum de 11 puncte, înainte de mult așteptatul Safari Rally, care va marca jumătatea sezonului.

Septuplul campion mondial a câștigat 5 din cele 20 de probe speciale din Sardinia. Desigur, Ogier a fost avantajat de abandonurile lui Kalle Rovanperrä, Ott Tänak și Daniel Sordo.

Podiumul a fost dominat de Toyota Gazoo Racing, care a reușit dubla, cu Ogier învingător și Evans pe a doua poziție. Din nefericie pentru ei, cei de la Hyundai au reușit doar un loc trei în raliul de casă, prin Thierry Neuville și Martijn Wydaeghe.

Ogier și-a consolidat poziția de lider în clasament, cu 106 puncte, fiind urmat de Elfyn Evans, cu 95 de puncte, și de Thierry Neuville, cu 77 de puncte.

Următoarea  rundă este Safari Rally, în Kenya, pe 24-27 iunie.

Distribuie acest articol!