Adrian Răspopa a câștigat Raliul Moldovei Bacău
05.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

A XI-a ediție a Raliului Moldovei Bacău a fost una perfectă pentru Adrian Răspopa, care a dominat autoritar raliul, reușind să câstige 10 din cele 12 probe speciale alături de copilotul său Cosmin Diacu.

După ce anul trecut a ratat la mustață victoria, în acest an pilotul băcăuan a fortat încă de la începutul etapei, la finalul primei zile reușind să aibă un ecart de 1:06.0 față de principalul său urmăritor, Dan Gîrtofan. Așa cum declara la jumatatea zilei întâi pilotajul său s-a axat pe conservarea ecartului obținut, cu mici creșteri de ritm, această strategie rezultând într-un ecart de aproape 2 minute la finalul competiției.

Dan Gîrtofan a pornit în forță ediția din acest an a Raliului Moldovei Bacău și a preluat conducerea raliului după prima probă, însă o mică defecțiune tehnică la comunicația dintre el și copilotul său, Tudor Mârza, a dus la un ritm mai scazut pe probele Moinești și Vermești. Deși a încercat să intre în ritm și să micșoreze ecartul față de Adrian, Giri nu a reușit să mai recupereze din diferență și, în final, și-a consolidat poziția secundă.

Podiumul a fost completat de echipajul Adrian Teslpvan – Vajk Imre Cseh care reușesc un rezultat excelent la volanul unei mașini de categorie inferioară, respectiv RC2N, aceștia reușind totodată să își adjudece și victoria la grupă. În cadrul categoriei, podiumul a fost completat de Andrei Cașcaval, care l-a avut în dreapta sa pe Dorin Pulpea, iar podiumul a fost completat de Adrian Grigore alături de experimentatul navigator Sebastian Itu.

Locul al patrulea în clasamentul general i-a revenit lui Cristian Dolofan, alături de navigatorul său Traian Pave,l aceștia reușind și locul al treilea la grupa RC2 în urma caștigătorului Răspopa și ocupantul locului secund Gîrtofan.

Cu un parcurs excellent, după ce în prima jumatate a zilei întâi a întampinat probleme tehnice la modelul Ford Fiesta R5, Catalin Grigoriu a terminat raliul de casă pe locul cinci în clasamentul general, reușind și locul trei în Power Stage.

În clasa 11, rezervată automobilelor cu omologare FIA expirată, podiumul a fost ocupat în ordine de Paul Ciubotariu, Răzvan Nechifor și Bogdan Năstase. În grupa rezervată automobilelor cu două roți motrice, Mihai Manole a reușit victoria, fiind urmat de Bogdan Talașman și Paul Popa.

Sursa: comunicat de presă Raliul Moldovei

Distribuie acest articol!