Audi a dezvăluit modelul RS Q e-tron, cu care va participa la Dakar
26.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

Audi urmează să marcheze o nouă premieră: participarea la celebrul rally-raid Dakar. În pregătirea acestui moment istoric, prevăzut pentru ediția 2022, constructorul de la Ingolstadt a dat publicității, zilele trecute, primele imagini cu prototipul care se află la ora actuală în teste.

Se numește RS Q e-tron, are alura unui buggy și este un SUV hibrid pregătit special pentru noua provocare.

Audi a fot primul constructor care a câștigat Mondialul de raliuri cu un model cu tracțiune integrală (celebrul Quattro) și, de asemenea, primul care s-a impus în cursa de 24 de ore de la Le Mans cu o propulsie hibrid.

Acum este pe cale să scrie o nouă filă de istorie, aliniind la startul celebrului Dakar un automobil cu propulsie electrică. Va fi o mare provocare pentru RS Q e-tron, având în vedere duritatea și lungimea probelor speciale, derulate pe durata a două săptămâni.

Deși la bord se află și un motor termic, un TFSI preluat din DTM, propulsia este electrică, pentru că mașina este pusă în mișcare cu ajutorul a două unități motor-generator (MGU) preluate din Formula E, câte una pe fiecare punte.

Motorul termic are doar rol de generator de energie pentru un acumulator de 50 kWh și funcționează într-o plajă de 4.500-6.000 rot/min. S-a optat pentru această soluție având în vedere situația din teren – lipsa posibilității de reîncărcare în deșert.

Distribuie acest articol!