Formula 1, British GP: Hamilton și Mercedes recuperează masiv în fața rivalilor!
18.07.2021
        
Distribuie acest articol!   

Cea de-a zecea etapă a sezonului 2021 la Formula 1 a poposit la Silverstone, pentru Marele Premiu al Marii Britanii. Pentru prima oară în istoria acestei competiții, ordinea pe grila de start a fost stabilită într-o cursă de sprint, disputată sâmbătă.

Max Verstappen a controlat sprintul și a plecat din pole position, urmat de rivalii de la Mercedes, cu Lewis Hamilton completând prima linie a grilei de start.

Cursa a fost marcată de un incident petrecut la scurt timp după start, un acroșaj între Verstappen și Hamilton, în urma căruia olandezul a fost proiectat violent în grilajul de protecție, într-unul dintre cele mai rapide viraje din F1. Din fericire, Verstappen a scăpat nevătămat, însă monopostul său a fost literalmente distrus.

La reluare, Charles Leclerc a condus ostilitățile, urmat îndeaproape de Lewis Hamilton, care a primit o penalizare cu zece secunde, în urma incidentului cu Verstappen.

Pe final de cursă, Hamilton a declanșat o adevărată cursă de recuperare, iar Leclerc a cedat foarte ușor, în ultimele tururi, facilitând victoria campionului en titre, pe propriul teren. O victorie prin care Hamilton și Mercedes au recuperat foarte mult în fața rivalilor, Max Verstappen, respectiv Red Bull, în ierarhiile provizorii de la piloți și constructori.

Remarcabilă și clasarea unui Ferrari – cel pilotat de Charles Leclerc – pe locul secund, podiumul fiind completat de al doilea pilot Mercedes, Valtteri Bottas.

Clasament piloți: 1. Max Verstappen 185 p., 2. Lewis Hamilton 177 p., 3. Lando Norris 113 p.
Clasament constructori: 1. Red Bull Honda 289 p., 2. Mercedes 285 p., 3. McLaren Mercedes 163 p.

Următoarea cursă se va disputa pe 1 august, în Ungaria.

Distribuie acest articol!