Alfa Romeo va produce exclusiv automobile electrice, începând din 2027
06.08.2021
        
Distribuie acest articol!   

În prezent, Alfa Romeo nu are nici un model electric în ofertă. Constructorul italian promite însă că lucrurile se vor schimba radical în următorii ani, astfel încât până în 2027 gama să fie formată exclusiv din automobile 100% electrice!

Anunțul oficial a fost făcut recent, de către Carlos Tavares, președintele Stellantis, conglomerat din care acum face parte și Alfa Romeo.

Primul model electrificat din gama italienilor va fi versiunea hibrid plug-in a mult așteptatului SUV compact Tonale. Modelul se va lansa anul viitor, iar versiunea PHEV ar urma să fie introdusă începând din 2024.

Dacă declarația lui Tavarez va fi confirmată de realitate, înseamnă că hibridul Tonale va avea, totuși, o viață cam scurtă!

La dezvoltarea gamei de modele electrice, Alfa Romeo va utiliza noile platforme tehnice concepute de Stellantis special pentru acest tip de propulsie, STLA, în versiunile Small, Medium și Large. Autonomia acestora este de până la 500 km pentru modelele mini, 700 km pentru compacte, respectiv 800 km la cele mari.

Conform strategiei ”modelelor surori” propuse de Tavares, gama Alfa Romeo se va ”înrudi” cu cele de la DS și Lancia. Limbajul stilistic va purta semnătura lui Alejandro Mesonero-Romanos, fost director de design la Seat și, pentru câteva luni, înainte de a ajunge la Alfa, șef de design la Dacia.

Iar apropo de celelalte mărci premium din grupul Stellantis, Lancia va fi, la rândul său, un producător de modele exclusiv electrice, începând din 2026. De altfel, tripleta modelelor premium de la Stellantis – Alfa Romeo, DS și Lancia – va avea prioritate în procesul de electrificare a grupului.

Distribuie acest articol!