Toyota, afectată de criza semiconductorilor
21.08.2021
        
Distribuie acest articol!   

Producția Toyota ar putea scădea drastic în perioada următoare, din cauza penuriei de semiconductori. Desigur, această criză afectează întreaga industrie auto, însă cazul Toyota pare să fie unul particular.

Dacă până  acum a reușit să evite efectele crizei, se pare că în septembrie se prefigurează o scădere abruptă, de până la 40%, a volumelor de producție, comparativ cu nivelul previzionat.

Cotodianul nipon Nikkei, citat de AFP, vorbește de o scădere a producției de la 900.000 până la 500.000 de vehicule. Căderea vine după o evoluție nesperat de bună, Toyota reușind până acum să își securizeze oarecum ritmul de aprovizionare.

Revenirea după primul val Covid-19 a fost chiar mai bună decât în cazul concurenței, ba chiar și-a revizuit în creștere previziunile privind vânzările în 2021. Optimismul a fost însă estompat de criza semiconductorilor, dublată de o nouă creștere a infectărilor Covid-19 în Asia, din cauza tulpinei Delta.

Astfel, producătorul nipon ar putea fi nevoit să oprească activitatea la mai multe fabrici din Japonia. De asemenea, cadența ar putea fi redusă și la fabricile din America de Nord, China și Europa.

Cei din fruntea concernului speră ca aceste probleme să nu afecteze apariția pe piață a celei mai așteptate noutăți Toyota din Europa, de anul acesta, Yaris Cross. Este vorba de un SUV urban asamblat în Franța, a cărui producție a demarat luna trecută.

Distribuie acest articol!