Primele imagini și informații oficiale cu noul SUV urban Toyota Yaris Cross
03.05.2020
        
Distribuie acest articol!   

Toyota va introduce în producție un al doilea model, la fabrica sa din Valenciennes, Franța. Cu un design interesant și cea mai nouă tehnologie de propulsie hibrid, noul mini-SUV Yaris Cross va concura pe unul dintre cele mai disputate segmente de pe piața auto europeană, B-SUV.

Pandemia Covid-19 a anulat prezentatea promisă pentru Salonul de la Geneva și a transformat-o într-o ”premieră mondială digitală” pentru primul B-SUV de la Toyota, denumit pur și simplu Yaris Cross. Un nume care indică fără dubiu familia de modele din care va face parte. După Yaris, este al doilea model care beneficiază de noua platformă tehnică a grupului nipon.

În comparație cu Yaris, SUV-ul are cu 24  cm mai mult în lungime (4,18 m), fiind printre cele mai mici modele din segment, la fel ca Suzuki Vitara și sub Renault Captur (4,23 m), Skoda Kamiq (4,24 m) sau Peugeot 2008 (4,30 m). Lungimea limitată se explică prin caracteristicile platformei tehnice, dar și pentru a evita o apropiere periculoasă de următorul model din gamă, SUV-ul compact C-HR (4,36 m).

Pe lângă designul atractiv, un alt atu al noului Yaris Cross va fi, cu siguranță, tehnologia de generație nouă folosită la propulsie. Versiunea hibrid folosește un motor pe benzină de 1,5 litri și dispune de 116 CP. Emisiile de CO2 de doar 90 g/km în versiunea cu două roti motrice, respectiv sub 100 g/km pentru transmisia integrală, sunt cele mai scăzute de pe piață, la categoria SUV urban cu tracțiune 4×4.

Toyota Yaris Cross va fi, pentru moment, singurul SUV-B asamblat în Franța, de către un producător auto generalist. Comercializarea este programată să demareze la mijlocul anului, însă deocamdată nu se cunosc prețurile.

Distribuie acest articol!