Victorie fără emoții pentru Simone Tempestini, la Raliul Sibiului 2021
02.08.2021
        
Distribuie acest articol!   

Simone Tempestini a bifat a patra victorie în actualul sezon din Campionatul Național de Raliuri Betano, după ce a câștigat 7 dintre cele 8 probe speciale de la Raliul Sibiului. Mai jos, spicuiri din comunicatul de presă pe această temă, difuzat de Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS).

După ce în 2020 s-a impus în toate cele 9 probe, Tempestini (Skoda Fabia R5) a pierdut în acest an doar Șanta de noapte, acolo unde favoritul local Sebastian Barbu (Skoda Fabia R5) a fost mai rapid cu 4 zecimi de secundă. În final, clujeanul a încheiat cu un avans de 02:04,7 în fața lui Barbu, care bifează însă al patrulea podium stagional.

De-a lungul celor 112 kilometri de raliu, Tempestini a încheiat PS2 având cutia de viteze blocată, iar alte două probe cu pană. „Am avut mici probleme tehnice, însă de fiecare dată am rămas concentrat până la final, iar echipa tehnică mi-a fost de mare ajutor”, a spus Tempestini, care a ajuns astfel la al treilea succes la Sibiu, după cele din 2015 și 2020.

Pentru cvintuplul campion național este a patra victorie din tot atâtea posibile în CNR Betano 2021, după cele de la Brașov, Baia Mare și Pitești. O victorie la Iași sau Cluj Napoca i-ar asigura al șaselea titlu pilotului în vârstă de 27 de ani.

Podiumul general FIA a fost completat conjunctural de Adrian Teslovan (Mitsubishi Lancer Evo X), după ce Dan Gîrtofan (Skoda Fabia R5), al treilea clasat inițial, a fost penalizat cu 5 minute, iar Adrian Răspopa (Skoda Fabia R5), aflat pe 4, a fost exclus din clasament, ambii pentru încălcări ale regulamentului.

Pentru Teslovan, care a trecut anul acesta de la Citroen DS3 R3T Max la Mitsubishi, este astfel al treilea podium și după primele 7 etape a urcat pe locul 3 la general, fiind depășit doar de Simone Tempestini și Sebastian Barbu.

Pe 4 s-a clasat Norbert Maior (Citroen DS3 R3T Max), care a avut la rândul său probleme chiar pe final, încheind PS7 cu probleme tehnice. Acesta a pierdut mai mult de 30 de secunde din cauza unei pene de cauciuc, ratând astfel șansa unui al doilea podium în 2021. Maior a avut însă o victorie categorică la 2 Roți Motrice, acolo unde pe podium au mai urcat Marius Sâncrăianu (Peugeot 208 R2) și Adam Bardoczy (Peugeot 208 R2). De asemenea, Maior a fost pe 1 și la Clasa RC4.

Sursa: FRAS
Credit foto: facebook.com/RaliulSibiului2021

Distribuie acest articol!