Top 5 automobile cu cele mai rapide demaraje
25.09.2021
        
Distribuie acest articol!   

Automobilele impresionează mereu prin capabilitățile dinamice. Alături de viteza maximă, clasicul demaraj 0-100 km/h este un criteriu de bază în evaluarea performanțelor unui model sport.

Cele mai mici cifre sunt realizate de modele din categoria hypercar, produse în serii foarte mici și cu tehnologie împrumutată din lumea sportului cu motor de înaltă performanță. Iată cu arată cele mai rapide automobile din lume, după timpul în care realizează accelerația 0-100 km/h.

1. Koenigsegg Gemera
Nume deosebit de respectat în lumea automobilelor, Koenigsegg dă lovitura cu Gemera, un hypercar capabil să atingă o viteză maximă de peste 400 km/h. Trecerea de la 0 la 100 km/h se realizează în 1,9 secunde, Gemera fiind astfel cel mai rapid automobil de producție din toate timpurile, în privința demarajului.

2. Rimac Nevera
Un hypercar 100% electric, dotat cu patru motoare electrice, care dezvoltă o putere impresionantă, de 1.914 CP, și un cuplu pe măsură, de 2.360 Nm. Suficient pentru a-i permite să realizeze trecerea de la 0 la 100 km/h în 1,97 secunde (de la 0 la 300 km/h în 9,3 secunde) și să atingă o viteză maximă de 412 km/h.

3. Bugatti Chiron
Cu o performanță de 2,4 secunde, prezența lui Chiron în acest top nu este deloc surprinzătoare. Derivate din Chiron, modelele de serie limitată Bugatti Divo și Centodieci completează, de asemenea, acest top. Reamintim, este un hypercar rezervat celor superbogați, cu producția limitată la doar 500 de unități și un preț de aproximativ 3,5 milioane de euro.

4. Hennessey Venom F5
În ciuda producției sale limitate la doar 20 de exemplare, Hennessey Venom F5 rămâne una dintre cele mai impresionante creații din lumea automobilelor. Accelerează de la 0 la 100 în doar 2,6 secunde și se numără printre cele mai rapide automobile din lume și în ceea ce privește viteza maximă, cu aproape 500 km/h!

5. SSC Tuatara
Recent apărut în peisajul auto, SSC produce automobile excepționale, ceea ce i-a conferit rapid un prestigiu comparabil cu cele ale numelor consacrate în domeniu. Tuatara este unul dintre cele mai rapide vehicule din lume în ceea ce privește viteza maximă, cu aproape 508 km/h, fiind primul automobil de stradă care a depășit bariera de 500 km/h. Accelerația de la 0 la 100 km/h se realizează în 2,7 secunde.

Distribuie acest articol!