Viteză în Coasta: Trofeul Câmpulung 500, adjudecat de Alex Mirea
20.09.2021
        
Distribuie acest articol!   

Alex Mirea (Radical SR8) a obținut a treia victorie stagională în Campionatul Național de Viteză în Coastă, după ce a fost cel mai rapid la Trofeul Câmpulung 500, informează Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS).

Bătălia finală se va da între Mirea și Silviu Dumitrescu (Osella PA2000) la Poiana Brașov. La Categoria I, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) a devenit matematic campion după poziția secundă ocupată la Câmpulung.

După succesele de la Rânca și Transalpina, Mirea a dominat ambele urcări de concurs de la Câmpulung Muscel. Acesta a încheiat cu un timp total de 02:51,556, fiind mai rapid cu 1,798 secunde decât Dumitrescu.

Octavian Ciovică (Radical SR8) a fost al treilea de fiecare dată la cele două urcări și a fost la 2,544 secunde de Mirea. Liderul la zi al Categoriei II, Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5) a fost doar al șaselea la open și pe 4 la categorie, dar încă mai păstrează șanse la titlu.

În urma etapei de la Câmpulung Muscel, Silviu Dumitrescu este lider la Categoria I, cu 104 puncte, fiind urmat de Alex Mirea (101 p.) și de Costel Cășuneanu (100 p.) Octavian Ciovică (97,75 p.).

Pentru că algoritmul clasamentului final este de N-1, atât Cășuneanu, cât și Ciovică vor pierde puncte. Primul va avea -4 puncte, iar Ciovică -3,75 puncte. Dumitrescu și Mirea au etape cu 0, astfel că nu vor fi dezavantajați pentru calculul de final.

La Categoria I, victoria de la Câmpulung Muscel i-a revenit lui Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 Cup), cu un timp total de 3:01,160. Pe locul secund, la capătul celor două manșe de concurs, Mihai Leu și-a asigurat matematic al treilea titlu național consecutiv la Categoria I.

Leu are 138 de puncte după 7 etape, în vreme ce al doilea clasat din top este Călin Manițiu, cu 97 de puncte, după ce duminică a fost doar pe 4 la categorie. Alexandru Pițigoi a ajuns la 94 de puncte și, cu un rezultat excelent în Poiana Brașov, poate obține titlul de vicecampion al categoriei la finalul acestui sezon. Și în anii precedenți fostul campion național absolut de raliuri, Mihai Leu, s-a impus cu cel puțin o etapă înainte de final.

Podiumul categoriei din acest weekend a fost completat de Dudu Senchea (Mitsubishi Lancer Evo 8).

Sursa: FRAS
Credit foto: Pixi Media

Distribuie acest articol!