Formula 1, Mexic: Verstappen câștigă și se distanțează
07.11.2021
        
Distribuie acest articol!   

Cu cinci Grand Prixuri rămase de disputat, finalul sezonului 2021 în Formula 1 se anunță unul incandescent, diferența dintre cei doi pretendeți la titlul suprem al piloților, Max Verstappen (Red Bull) și Lewis Hamilton (Mercedes) fiind de doar 12 puncte, în favoarea primului. Acesta era contextul în care, la acest final de săptămână, Marele Circ a programat cursa din Mexic.

Eroul calificărilor a fost coechipierul lui Hamilton de la Mercedes, Valtteri Bottas, care, contrar tuturor așteptărilor, a reușit cel mai bun timp. Finlandezul a fost secondat pe prima linie a grilei de start de Lewis Hamilton, în timp ce Max Verstappen a plecat de pe poziția a treia, colegul său Sergio Perez completând a doua linie.

Startul în cursă a fost tumultos, cu Bottas acroșat de Ricciardo (McLaren), ceea ce a determinat retrogradarea finlandezului în spatele plutonului și intrarea safety car-ului pe pistă. Verstappen, în schimb, a reușit să se instaleze în frunte chiar din primul viraj de după start.

Verstappen a fost mai rapid decât rivalul său și a reușit să își consolideze poziția de lider. Olandezul s-a distanțat constant, iar pe final de cursă Hamilton a fost atacat de eroul local, Sergio Perez, însă britanicul a reușit să își conserve poziția secundă.

A fost o victorie categorică a lui Max Verstappen, care astfel și-a mărit avansul față de Hamilton, în clasamentul piloților, la 19 puncte. În ceea ce îl privește pe Sergio Perez, performanța sa a intrat în istoria F1, el fiind primul mexican care a urcat pe podium într-un Grand Prix disputat în țara sa.

În duelul constructorilor, Mercedes rămâne pe primul loc, însă avansul s-a redus la doar un punct față de Red Bull. De remarcat și ascensiunea Ferrari până pe a treia poziție.

Clasament general piloți: 1. Max Verstappen 312,5 p., 2. Lewis Hamilton 293,5 p., 3. Valtteri Bottas 185 p.

Clasament general constructori: 1. Mercedes 478,5 p.,  2. Red Bull Racing Honda 477,5 p., 3. Ferrari 268,5 p.

Următoarea cursă este programată peste doar o săptămână, pe 14 noiembrie, în Brazilia, la Sao Paulo.

Distribuie acest articol!