Legendara Lancia Delta Integrale, relansată sub forma unui model electric pentru World Rallycross 2022!
10.12.2021
        
Distribuie acest articol!   

Lancia Delta Integrale, unul dintre cele mai importante modele care au scris istorie pe traseele de raliuri, va reveni anul viitor în competiție! Legenda va fi reînviată de echipa franceză GCK (Green Corp Konnection) Motorsport și la lua startul în ediția 2022 a Campionatului Mondial de Rallycross.

Noua Delta Integrale va fi o bestie 100% electrică, ce va dezvolta 680 CP. GCK Motorsport a găsit astfel o modalitate inedită de a reuni două lumi care păreau complet diferite: modelele de curse de altădată și sportul auto cu motor electric.

Anunțul a venit la câteva săptămâni după cel referitor la dezvoltarea unei mașini cu hidrogen pentru Dakar 2024. Astfel, angajamentul celor de la GCK în competițiile rallyraid prin noul Campionat Mondial de Raliuri Cross-Country, este continuat de provocarea Campionatului Mondial de Rallycross în modul zero emisii.

Echipa va lansa un concept complet nou, bazat pe versiunea GCK Exclusiv-e a emblematicei Lancia Delta Integrale. Lancia Delta Evo-e va folosi un nou grup motopropulsor electric de 500 kW, echivalentul a 680 CP (880 Nm)!

După o pauză de șase ani, președintele Green Corp Konnection, Guerlain Chicherit, care are la activ 10 participări la Dakar și un titlu mondial la raliuri cross-country (2009), va reveni în competiție prin intermediul noului format al Campionatului Mondial dezvoltat de FIA și ASO.

Distribuie acest articol!