Producția Tesla din China, întreruptă de pandemie!
19.03.2022
        
Distribuie acest articol!   

Celor care credeau că pandemia de Covid-19 este de domeniul trecutului, veștile din China nu le justifică optimismul debordant.

În timp ce Europa se află sub impactul conflictului din Ucraina, în China atenția tuturor este ațintită acum asupra unui nou val Covid-19. Revenirea pandemiei a determinat autoritățile din China să impună noi măsuri stricte, pentru a limita răspândirea virusului.

Confruntate cu un nou val de contaminare și cu o răspândire fără precedent a virusului, autoritățile chineze au decis să izoleze mai multe orașe, inclusiv Shanghai, stopând astfel orice tip de activitate. Este o lovitură și pentru Tesla, care are în Shanghai una din vestitele sale Gigafactory.

Decizia autorităților a forțat Tesla să își închidă fabrica din Shanghai. Anunțată printr-un informare trimisă angajaților și furnizorilor, dar fără a preciza motivul, închiderea fabricii s-a făcut pentru două zile.

Această pauză forțată ar putea fi urmată de o funcționare în regim închis, pe o anumită perioadă. Angajații Tesla ar urma să fie cazați la fața locului, având interdicția de a părăsi fabrica.

Este o măsură drastică, impusă cu scopul de a evita acumularea prea multor întârzieri și pentru a asigura o producție zilnică de circa 2.000 de mașini.

Fabrica din China produce Tesla Model 3 și Model Y. Presiunea asupra ei ar trebui să scadă în curând, prin deschiderea noii Gigafactory din Germania. De curând, Tesla a obținut, în sfârșit, autorizația finală de la autoritățile locale și poate începe aici producția europeană.

Distribuie acest articol!