Formula 1, Bahrain: Dublă Ferrari, în deschiderea sezonului 2022
20.03.2022
        
Distribuie acest articol!   

Marele Premiu al Bahrainului a dat startul în nou sezon de Formula 1. O stagiune care a venit cu schimbări majore din punct de vedere tehnic, astfel că surprizele nu sunt excluse, cel puțin în primele curse din acest an.

Cursa din Bahrain a fost prima după momentul controversat de la Abu Dhabi, în urma căruia Max Verstappen şi-a adjudecat titlul mondial în faţa lui Lewis Hamilton, chiar în ultimul tur.

Atenția tuturor este din nou aținită asupra celor doi, pentru că Hamilton luptă pentru al optulea său titlu suprem, iar Verstappen are de apărat titlul câștigat anul trecut.

Charles Leclerc (Ferrari) a fost cel mai rapid în calificări și a plecat din pole position, urmat de Max Verstappen (Red Bull). A doua linie a grilei de start a fost ocupată de Carlos Sainz Jr (Ferrari) şi Sergio Perez (Red Bull), în timp ce Lewis Hamilton (Mercedes) a fost abia pe linia a treia la start, alături de fostul său coleg de la Mercedes, Valtteri Bottas, aflat acum sub culorile Alfa Romeo.

Cursa de pe circuitul de la Sakhir a oferit o dispută de zile mari între Charles Leclerc și Max Verstappen, atât din punct de vedere al strategiilor, cât și al duelurilor roată la roată. Monegascul a fost cel care a triumfat, reușind să își păstreze poziția de lider până la final.

Din păcate pentru ei, Lewis Hamilton și cei de la Mercedes nu au putut decât să urmărească de la distanță duelul pentru supremație. Este cât se poate de clar că nivelul la care se află monopostul W13 este departe de ceea ce și-ar dori echipa lui Toto Wolff!

Ferrari este prima mare surpriză plăcută în noul sezon. Monoposturile sale au arătat foarte bine în regim de cursă, iar Leclerc a reușit să gestioneze foarte inteligent situația.

La polul opus, dezamăgirea primei curse a fost Red Bull. Campionul mondial en titre, Max Verstappen, s-a văzut nevoit să abandoneze cu doar două tururi înainte de finish, pe când se afla în spatele liderului, din cauza unor probleme tehnice.

Și ca dezastrul să fie total pentru Red Bull, Sergio Perez s-a răsucit în ultimul tur, ratând astfel a treia treaptă a podiumului. Și astfel, Hamilton reușește un nesperat loc trei, într-o cursă mult prea modestă pentru un team campion mondial.

Următoarea rundă este programată pe 27 martie, în Arabia Saudită, la Jeddah.

Distribuie acest articol!