Formula 1, Australia: Cursă perfectă pentru Leclerc, dezastru pentru Verstappen
10.04.2022
        
Distribuie acest articol!   

Weekend-ul australian a fost perfect pentru monegascul Charles Leclerc (Ferrari), care a pornit de pe prima poziţie a grilei și s-a impus fără probleme în cea de-a treia etapă a sezonului 2022 din Campionatul Mondial de Formula 1.

Grila de start a fost completată de campionul en titre Max Verstappen (Red Bull), Sergio Perez (RedBull) și Lando Norris (McLaren). Septuplu campion mondial Lewis Hamilton a reușit doar locul al cincilea la start.

Marele Premiu al Australiei este a doua cursă câștigată de Charles Leclerc în acest sezon. Liderul clasamentului piloților a avut o cursă perfectă pe circuitul Albert Park din Melbourne, spre deosebire de coechipierul său Carlos Sainz, care a ieșit în decor, fiind nevoit să abandoneze încă din turul al treilea.

Singurul care i-a amenințat supremația lui Leclerc a fost Max Verstappen. În cele din urmă însă, cursa din Australia a fost un dezastru pentru olandez, care a fost nevoit să abandoneze în turul 39, când se afla pe locul al doilea. Cauza abandonului: un incendiu izbucnit în zona motorului. Este al doilea abandon al olandezului în acest sezon, după ce a fost nevoit să se retragă și în Bahrain.

În aceste condiții, podiumul a fost completat de Sergio Perez (Red Bull) și George Russell (Mercedes), în timp ce septuplu campion mondial Lewis Hamilton a terminat al patrulea.

Pentru Charles Leclerc (24 de ani), acesta este primul ”Grand Slam” din carieră (pole position, victorie în cursă și cel mai rapid tur de circuit).

Următoarea rundă este programată pe 24 aprilie, la Imola: Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna.

Clasament piloți: 1. Charles Leclerc 71 p., 2. George Russell 37 p., 3. Carlos Sainz 33 p.
Clasament constructori: 1. Ferrari 104 p., 2. Mercedes 65 p., 3. Red Bull 55 p.

Distribuie acest articol!