WRC, Croația: Victorie epică pentru Rovanperä
27.04.2022
        
Distribuie acest articol!   

Cea de-a treia etapă a Mondialului de raliuri, disputată în Croația, la finele săptămânii trecute, a fost serios afectată de vremea ploioasă. Finlandezul Kalle Rovanperä (Toyota) s-a impus, la capătul unui spectaculos duel cu Ott Tänak (Hyundai).

Raliul a avut parte de un final antologic, soarta câștigătorului fiind tranșată chiar pe ultima specială, Power Stage.

Prima zi a fost dominată de pilotul Toyota, însă avansul său s-a epuizat sâmbătă, când Tänak a aplicat o strategie inspirată și, cu cauciucuri moi, a preluat conducerea, cu un avans de 1,4 secunde. Rovanperä nu a dezarmat și a luat startul în Power Stage cu un singur gând: să câștige Raliul Croației.

Este a doua victorie consecutivă pentru Rovanperä, după cea din Suedia. Astfel, la doar 21 de ani, el are deja în palmares patru victorii în WRC!

Pe a treia treaptă a podiumului din Croația a urcat Thierry Neuville (Hyundai). Belgianul a avut un weekend complicat, dar în cele din urmă a reușit să termine în fața lui Craig Breen (M-Sport), Top 5 fiind completat de Elfyn Evans (Toyota).

„Este cea mai dificilă victorie din cariera mea. A fost un weekend foarte greu, iar condițiile au fost incredibile”.

Kalle Rovanperä (Toyota GR YARIS Rally1)

La WRC2 s-a impus francezul Yohan Rossel (Citroën), iar podiumul a fost completat de Kajetan Kajetanowicz (Skoda) și Emil Lindholm (Skoda).

Prin rezultatele consemnate în Croația, Rovanperä și Toyota și-au conssolidat avansul în clasamentul piloților, respectiv în cel al constructorilor.

Următoarea etapă din WRC este Rally de Portugal, programat în perioada 19-22 mai. Va fi primul raliu pe macadam din stagiunea 2022 și se va desfășura în nordul țării, în jurul micului oraș Matosinhos, aflat la 10 km de Porto.

Distribuie acest articol!