Formula 1, Franța: Verstappen își consolidează poziția de lider, ajutat de abandonul lui Leclerc
24.07.2022
        
Distribuie acest articol!   

Charles Leclerc a fost cel mai rapid în calificările de sâmbătă, de pe circuitul Paul Ricard. El a obținut al 16-lea pole position din carieră, dând astfel mai speranțe fanilor Ferrari, pentru cursa de duminică.

Monegascul a fost urmat pe grila de start de piloții Red Bull, Max Verstappen și Sergio Perez, cu campionul en titre pe poziția a doua. Septuplul campion mondial Lewis Hamilton (Mercedes) a plecat de pe poziția a patra a grilei de start.

Celălalt pilot Ferrari, Carlos Sainz, a fost retrogradat zece poziții pe grilă, până pe locul 19, din cauza schimbării unor componente ale unității de putere.

Hamilton a reușit să câștige o poziție la start, iar prima parte a cursei a oferit două dueluri la vârf, între Leclerc și Verstappen, respectiv Hamilton și Perez. Însă în turul 18 a venit dezastrul pentru Leclerc, care a ieșit în decor, din poziția de lider, în urma unei erori de pilotaj.

Verstappen s-a văzut propulsat în poziția de lider, talonat îndeaproape de Hamilton, în timp ce onoarea Ferrari a fost salvată de Sainz, care a reușit o excelentă cursă de recuperare. La un moment dat spaniolul a urcat până pe poziția a treia, la capătul unui duel de zile mari cu Sergio Perez.

Prin această a 27-a victorie din carieră, Max Verstappen își consolidează poziția de lider, avantajat, desigur, de abandonul lui Leclerc. Remarcabilă este și revenirea celor de la Mercedes, care de data aceasta au reușit să își plaseze ambii piloți pe podium. Pentru Russell, acest loc trei este al cincilea podium din carieră.

Clasamentul piloți:  1. Max Verstappen 233 p., 2. Charles Leclerc 170 p., 3. Sergio Perez 163 p.
Clasamentul constructori: 1. RedBull 396 p., 2. Ferrari 314 p., 3. Mercedes 270 p.

Următoarea cursă este programată peste doar o săptămână, pe 31 iulie, la Budapesta, pe Hungaroring.

Distribuie acest articol!