Raliul Sibiului: Simone Tempestini a relansat lupta pentru titlu
18.07.2022
        
Distribuie acest articol!   

Simone Tempestini s-a impus autoritar, pentru al treilea an consecutiv, în Raliul Sibiului, și a revenit spectaculos în lupta pentru titlu odată cu pasul greșit făcut de Sebastian Barbu, doar al patrulea pe teren propriu, acesta pierzând și titlul de lider provizoriu în favoarea lui Andrei Gîrtofan – informează Federația Română de Automobilism Sportiv.

După două abandonuri consecutive, Tempestini a revenit la Skoda Fabia Rally2 Evo și nu a avut emoții de-a lungul celor două zile de concurs ale primei runde pe macadam din actuala ediție de campionat. Datorită acestui succes, clujeanul l-a egalat la numărul de victorii all time pe Titi Aur, care s-a impus aici de patru ori.

Cu PS1 anulată din cauza problemelor de securitate, campionul național en-titre s-a impus în 8 din cele 9 probe care s-au desfășurat în Sibiu. Sebastian Barbu (Skoda Fabia Rally2) a reușit să fie cel mai rapid pe cea mai așteptată probă a raliului, Șanta de noapte, unde l-a devansat cu o secundă pe Tempestini.

Sibianul a stat în permanență în spatele liderului,  însă o pană pe PS8 a fost similară cu o întârziere de aproape 3 minute, care au dus la pierderea podiumului la raliu, dar totodată și locul 1 în clasamentul general al Campionatului Național de Raliuri Betano.

De această ocazie au profitat Bogdan Marișca (Skoda Fabia Rally2), care a încheiat al doilea, la 04:39,3 în spatele lui Tempestini, și Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia Rally2), la 06:05,3 în urma câștigătorului. Podiumul l-a readus pe Gîrtofan jr pe prima poziție în topul provizoriu al sezonului 2022.

De patru ori campion național absolut consecutiv al Bulgariei, din 2018 și până în 2021, Mladen Angelov, a încheiat al cincilea la Sibiu, la a treia sa prezență în CNR Betano. Acesta a primit o penalizare de 10 secunde imediat după super specială, astfel că a fost depășit de Barbu, diferența dintre cei doi fiind de 5,9 secunde în favoarea românului.

După primele cinci etape, clasamentul general din CNR Betano arată astfel: 1. Andrei Gîrtofan 158,2 p., 2. Sebastian Barbu 153,6 p., 3. Simone Tempestini 119 p.
*clasamentul final se realizează după următorul algoritm: cele mai bune 7 rezultate astfel: cele mai bune 3 etape de macadam + cele mai bune 4 etape de asfalt sau cele mai bune 3 etape de asfalt + cele mai bune 4 etape de macadam.

Următoarea etapă din competiția internă va fi Raliul Moldovei Bacău, tot pe macadam, în perioada 5-7 august 2022.

Sursa: FRAS

Distribuie acest articol!