WRC, Estonia: Rovanperä își continuă marșul triumfal
19.07.2022
        
Distribuie acest articol!   

Liderul Mondialului de raliuri, Kalle Rovanperä, și-a trecut în cont cea de-a cincea victorie în ultimele șase raliuri. El a reușit să repete succesul din Estonia, după ce anul trecut s-a impus pentru prima oară în acest raliu și devenea cel mai tânăr câștigător din istoria WRC.

Un an mai târziu, iată-l Kalle Rovanperä lider autoritar al campionatului. La 21 de ani, finlandezul impresionează tocmai prin maturitate.

În Estonia el a terminat cu mai mult de un minut înaintea coechipierului de la Toyota, Elfyn Evans. Rovanperä și-a mărit astfel avantajul la 83 de puncte și este favoritul detașat la titlul mondial.

Cu toate acestea, Evans a fost cel care a preluat conducerea, în debutul raliului din Estonia. Însă vineri Rovanperä a preluat controlul, iar sâmbătă și-a dublat avansul. A mers până la capăt și a câștigat toate punctele datorită victoriei din Power Stage.

Evans a trebuit să se mulțumească pe locul doi, iar ultima treaptă a podiumului i-a revenit lui Ott Tänak (Hyundai). În WRC2 s-a impus Andreas Mikkelsen (Skoda).

Următoarea rundă din WRC va avea loc în Finlanda, în perioada 4-8 august 2022.

Distribuie acest articol!