Premieră în România: ZF aduce un monopost de Formula E la Timișoara, pentru un show demonstrativ
13.09.2022
        
Distribuie acest articol!   

Pentru prima oară, un monopost de Formula E va rula în România, în cadrul unui show demonstrativ care va avea loc sâmbătă, 24 septembrie 2022, în centrul orașului Timișoara.

Denumită The Drive to Win, demonstrația este organizată de ZF Group și Universitatea Politehnica Timișoara.

Gigantul german își etalează astfel capabilitățile de cercetare și dezvoltare la cel mai înalt nivel. Monopostul adus la Timișoara este de ultimă generație, 100% electric, dezvoltat cu tehnologie ZF.

Demonstrația face parte din seria evenimentelor prilejuite de deschiderea noului an universitar la Universitatea Politehnica Timișoara. Tehnologie de ultimă generație, întâlniri cu specialiști care modelează generația următoare a mobilității, demonstrații live – sunt câteva dintre momentele pregătite de către organizatori. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 24 septembrie 2022, între orele 14,30-17,00, în fața Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara, Bd. Vasile Pârvan nr. 2B.

Monopostul echipei Mahindra Racing a fost dezvoltat pentru sezonul competițional 2021-2022 din Formula E. La evenimentul din orașul de pe Bega, echipa tehnică de la Mahindra Racing, împreună cu inginerii de la ZF R&D Tech Center Timișoara, vor prezenta tehnologia dezvoltată și vor fi disponibili pentru discuții cu toți cei interesați pe tema generației următoare a mobilității.

Cu siguranță, cel mai spectaculos moment al evenimentului va fi atunci când pilotul german Nick Heidfeld va susține un drive show organizat pe Bulevardul Vasile Pârvan din Timișoara.

Fost pilot de Formula 1, Heidfeld este alături de echipa Mahindra Racing din 2015. El a contribuit la palmaresul echipei cu opt podiumuri, inclusiv cu primul podium din istoria Mahindra Racing, la Beijing E-Prix, în 2015. Nick este în prezent pilot oficial de teste și de rezervă, dar și consilier special în cadrul echipei.

ZF a devenit partenerul tehnologic oficial al echipei Mahindra Racing Formula E începând cu sezonul 2019-2020. În cadrul acestui parteneriat, compania dezvoltă grupul motopropulsor, care include motorul electric, invertorul, electronica de putere și transmisia.

ZF Group este al treilea cel mai mare furnizor din domeniul automotive din lume și o companie aflată în topul Fortune 500. Fiind o companie globală de tehnologie, cu vânzări de peste 38,3 miliarde în anul fiscal 2021, ZF oferă soluțiii complete de produse și software pentru producătorii de vehicule consacrați, dar și furnizorilor de servicii de transport și mobilitate nou-emergenți. ZF electrifică o gamă largă de vehicule.

În România, ZF are peste 5,000 de angajați în cinci locații (Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni, Marghita). Printre ele se numără și ZF R&D Tech Center din Timișoara, unde lucrează aproximativ 200 de ingineri, iar numărul lor este în continuă creștere. ZF Tech Center din Timișoara va deveni un hub major în activitatea de cercetare și dezvoltare la nivel global a ZF Group.

Mai multe detalii se găsesc pe pagina web ZF sau pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Distribuie acest articol!