Formula 1, Brazilia: Dublă Mercedes, cu Geroge Russell la prima sa victorie în Marele Circ
13.11.2022
        
Distribuie acest articol!   

Sezonul 2022 se apropie de final, în acest sfârșit de săptămână Formula 1 programând penultima rundă din acest an, Marele Premiu al Braziliei. A fost una din etapele la care ordinea de start a fost stabilită printr-o cursă de sprint, care a înlocuit obișnuita sesiune de calificări de sâmbătă.

Surpriza cursei de sprint a fost plecarea lui Kevin Magnussen din prima poziție, o performanță ieșită din comun pentru team-ul Haas și în contradicție cu ultima poziție pe grilă ocupată de celălalt pilot de la această echipă, Mick Schumacher.

Piloții Mercedes au avut o evoluție excelentă sâmbătă, Geroge Russell reușind să se impună. Între el și coechipierul său s-a intercalat Carlos Sainz (Ferrari).

Cum însă spaniolul a avut o penalizare tehnică, fiind retrogradat cinci poziții, grila de duminică a avut prima linie ocupată de Mercedes, iar a doua le-a revenit celor de la Red Bull, cu Max Verstappen pe locul al treilea.

Debutul cursei a fost unul cu ghinion pentru Max Verstappen, care a intrat în coliziune cu Hamilton, în cel de-al doilea viraj de după start. Olandezul a fost nevoit să intre la boxe și a primit și o penalizare cu cinci secunde, ceea ce l-a scos definitiv din lupta pentru victorie.

Cursa a oferit multe dueluri interesante în prima jumătate a plutonului și a fost dominată de piloții Mercedes, care în final au reușit dubla, ca în vremurile lor bune. Păcat pentru ei că această revenire de formă s-a produs pe final de sezon!

Pentru George Russell, acesta a fost un weekend de vis. După victoria în cursa de sprint, de sâmbătă, britanicul și-a trecut mai apoi în cont prima victorie din carieră, în Formula 1.

Podiumul de la Interlagos a fost completat de Carlos Sainz, Ferrari plasându-și piloții pe următoarele locuri, după cei de la Mercedes. După cum se poate vedea, lupta pentru a doua poziție rămâne deschsă în ambele ierarhii și urmează să fie tranșată în runda finală a stagiunii, programată peste doar o săptămână.

Clasamente la zi
Piloți:  1. Max Verstappen 429 p., 2. Charles Leclerc 290 p., 3. Sergio Perez 290 p.
Constructori: 1. Red Bull 719 p., 2. Ferrari 524 p., 3. Mercedes 505 p.

Ultima cursă a sezonului 2022 va avea loc pe 20 noiembrie, la Abu Dhabi.

Distribuie acest articol!