Formula 1: sezonul 2023 are deja grila completă
06.12.2022
        
Distribuie acest articol!   

Nu a trecut prea mult timp de când a căzut cortina peste sezonul 2022 din Formula 1 și iată că deja se discută despre viitoarea ediție de campionat. Până la primul start mai sunt câteva luni bune, ceea ce nu ne împiedică să vorbim despre componența echipelor din 2023.

Și asta pentru că nu mai există nicio necunoscută în privința celor 20 de piloți care se vor alinia la start, anul viitor!

Campionii mondiali de la Red Bull păstrează piloții: olandezul Max Verstappen (25 ani) are contract până la sfârșitul lui 2028, iar mexicanul Sergio Perez (32 ani) până la sfârșitul lui 2024.

Nici la Ferrari nu sunt schimbări: monegascul Charles Leclerc (25 ani) și spaniolul Carlos Sainz Jr (28 ani) sunt sub contract până la sfârșitul anului 2024. Marele semn de întrebare de aici vizează persoana care va prelua frâiele echipei, după de Mattia Binotto și-a dat demisia.

La Mercedes, britanicul Lewis Hamilton (37 ani) este sub contract până la sfârșitul anului 2023, iar compatriotul său George Russell (24 ani) a semnat anul acesta un „contract pe termen lung”.

Alpine mizează în continuare pe francezul Esteban Ocon (26 ani), sub contract până în 2024. I se va alătura compatriotul său Pierre Gasly (26 ani), care îl va înlocui pe spaniol Fernando Alonso, plecat la Aston Martin.

McLaren (motor Mercedes) îi va avea pe britanicul Lando Norris (23 ani), care are contract până în 2025, și pe australianul Oscar Piastri (21 ani), care a semnat pe doi ani și îl va înlocui pe Daniel Ricciardo, trecut la Red Bull ca pilot de teste.

Alfa Romeo (motor Ferrari) nu schimbă linia de piloți, deci va miza în continuare pe finlandezul Valtteri Bottas (33 de ani) și pe primul chinez din Formula 1, Zhou Guanyu (23 de ani), care și-a prelungit contractul până la sfârșitul anului 2023.

Haas (motor Ferrari) a renunțat la serviciile lui Mick Schumacher și a adus alături de danezul Kevin Magnussen (30 ani) un alt german, pe Nico Hülkenberg (35 ani), care revine astfel în F1.

La AlphaTauri (motor Red Bull), japonezul Yuki Tsunoda (22 ani) și-a prelungit contractul cu un an, iar în locul lui Pierre Gasly, plecat la Alpine, va veni olandezul Nyck de Vries (27 ani), campion mondial în Formula E, în 2021.

Aston Martin (motor Mercedes) a semnat un contract pe mai mulți ani cu veteranul spaniol Fernando Alonso (41 ani), venit de la Alpine, care preia astfel locul rămas liber după retragerea cvadrupului campion mondial Sebastian Vettel. Celălalt loc este ocupat, bineînțeles, de canadianul Lance Stroll (24 ani), fiul proprietarului echipei, Lawrence Stroll.

Williams (motor Mercedes) are contract cu thailandezul Alexander Albon (26 ani) și pentru sezonul 2023, iar în locul lui Nicholas Latifi va veni americanul Logan Sargeant, pilot de rezervă pentru Williams în 2022 și un nume cunoscut în Formula 2.

Distribuie acest articol!