Ken Block, regele derapajelor controlate, a murit într-un accident de snowmobil
03.01.2023
        
Distribuie acest articol!   

Pentru lumea motorsportului mondial, anul 2023 a început sub semnul șocului provocat de dispariția lui Ken Block. Celebrul pilot american și-a găsit sfârșitul într-un accident de snowmobil.

Ken Block a fost un sportiv născut pentru alunecare, în toate formele acesteia. După o carieră sportivă care a trecut prin skateboarding, motocross și snowboard, afirmarea sa deplină s-a produs în domeniul auto.

În 2008 a lansat un film în care evolua pe un traseu urban la volanul unui Subaru special pregătit. Așa s-a născut conceptul de Gymkhana, care a acumulat sute de milioane de vizualizări online, de-a lungul anilor, în diferite video-uri.

Sponsorizat de Ford, din 2010, și mai apoi de Audi, în 2021, Ken Block și-a încercat, de asemenea, mâna în sporturile cu motor. Campion de raliuri în Statele Unite, a evoluat și în Mondialul de raliuri, precum și în rallycross, la sfârșitul anilor 2010.

Accidentul fatal s-a produs în timp ce se bucura de zăpadă în Utah, pe un snowmobil. Dispariția sa, la vârsta de 55 de ani, a fost anunțată de echipa Hoonigan Racing.

„Cu cele mai profunde regrete, putem confirma că Ken Block a murit astăzi, într-un accident de snowmobil”, au anunțat cei de la Hoonigan, într-o declarație postată pe Instagram.

Se pare că nefericitul accident s-a produs în timp ce Ken Block cobora pe o pantă abruptă. Snowmobilul s-a răsturnat și a căzut peste el.

Distribuie acest articol!