Dacia și-a anunțat participarea la Dakar, din 2025
04.07.2023
        
Distribuie acest articol!   

Printr-un comunicat de presă, Dacia și-a anunțat oficial decizia de a intra, în 2025, în Campionatul Mondial de Rally-Raid. O va face cu implicare la cel mai înalt nivel, de producător, culminând cu participarea la Raliul Dakar, la categoria T1+.

Dacia va colabora în acest sens cu grupul britanic de motorsport și inginerie Prodrive.

De anul viitor, inclusiv în fazele de testare, Dacia va conta pe serviciile a două nume mari din lumea raliurilor: legendarul Sébastien Loeb și Cristina Gutiérrez Herrero, cea mai cunoscută femeie pilot din Spania.

Francezul Sébastien Loeb (49 de ani), adesea considerat cel mai mare pilot de raliuri din toate timpurile, participă la Dakar din 2016. Din 2021 a participat la Raliul Dakar la volanul unui prototip Bahrain Raid Xtreme Hunter proiectat și condus de echipa britanică Prodrive.

Mașina pregătită de Dacia pentru Dakar va rula cu combustibil sintetic de testare furnizat de Aramco. Este vorba de un combustibil cu conținut scăzut de carbon, produs prin combinarea hidrogenului regenerabil cu CO2 captat, compatibil cu motoarele moderne.

Înainte de angajarea în sezonul 2025, prototipurile Dacia vor fi testate anul viitor, la Rallye du Maroc.

”Dacia și Dakar sunt o potrivire perfectă. Acesta nu este doar un test al robusteții specifice Daciei, ci și o demonstrație a angajamentului nostru față de mobilitatea cu emisii reduse de carbon. Suntem foarte încântați să participăm la Dakar cu tehnologia combustibililor sintetici.”

Denis Le Vot, CEO Dacia

Sursa: comunicat de presă Dacia

Distribuie acest articol!