Formula 1, Belgia. Același Max Verstappen!
30.07.2023
        
Distribuie acest articol!   

Marele Premiu al Belgiei, a 12-a rundă din sezonul 2023 de Formula 1 și ultima înaintea vacanței de vară, s-a disputat în acest weekend, pe circuitul de la Spa.

Vineri, Charles Leclerc (Ferrari) a obținut pole-position, profitând de penalizarea primită de Max Verstappen. Acesta stabilise cel mai rapid timp în calificări, dar a fost retrogradat cinci locuri, după ce a schimbat a cincea cutie de viteze în actualul sezon.

Ploaia a determinat decalarea cursei de sprint, de sâmbătă, în care Max Verstappen s-a impus lejer. Podiumul acesteia a fost oarecum neașteptat, cu Oscar Piastri (McLaren) și Pierre Gasly (Alpine) pe următoarele trepte.

În cursa propriu-zisă, Leclerc a cedat rapid poziția de lider în fața lui Perez, iar Verstappen a declanșat, la rândul său, cursa de recuperare. Iar după prima treime a cursei, campionul en titre era deja în frunte!

Verstappen s-a impus din nou de o manieră categorică și a bifat, alături de Perez, o nouă dublă Red Bull. Leclerc a completat podiumul, aceasta fiind jumătatea plină pentru Ferrari, având în vedere că Sainz, celălalt pilot al Scuderiei, a abandonat.

Clasament piloți: 1. M. Verstappen 314 p., 2. S. Perez 189 p., 3. F. Alonso 149 p.
Clasament constructori: 1. Red Bull Honda 503 p., 2. Mercedes 247 p., 3. Aston Martin Mercedes 196 p.

Formula 1 intră acum în vacanța de vară, următoarea cursă find programată pe 27 august, la Zandvoort, în Olanda.

Distribuie acest articol!